Da li je konačno došlo do pozitivnog preokreta u poslovanju čuvene kompanije?

Boeing nudi kolektivni ugovor s velikim povećanjem plata

PoslovanjeSvet

9.9.2024 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Boeing nudi kolektivni ugovor s velikim povećanjem plata Boeing nudi kolektivni ugovor s velikim povećanjem plata
Kompanija Boeing postigla je provizorni sporazum sa sindikatom koji predstavlja više od 32.000 radnika na severozapadnoj obali SAD, u dogovoru koji bi mogao da... Boeing nudi kolektivni ugovor s velikim povećanjem plata

Kompanija Boeing postigla je provizorni sporazum sa sindikatom koji predstavlja više od 32.000 radnika na severozapadnoj obali SAD, u dogovoru koji bi mogao da pomogne u sprečavanju mogućeg štrajka već 13. septembra.

Ako bude odobren, predloženi četvorogodišnji kolektivni ugovor, koji uključuje opšte povećanje plata od 25 odsto i posvećenost izgradnji sledećeg komercijalnog aviona u oblasti Sijetla, predstavlja važnu pobedu za novu izvršnu direktorku Boeinga Keli Ortberg (Kelly Ortberg), koja je prošlog meseca preuzela lidersku poziciju u velikom američkom proizvođaču aviona, piše Reuters.

Prvi potpuni ugovor o radu u poslednjih 16 godina takođe bi uključivao bolje penzije i davanje većeg doprinosa sindikatu u bezbednosti i kvalitetu proizvodnje. Sindikat je to nazvao “najboljim ugovorom koji je ikada sklopio.”

Boeing se bori sa krizom kvaliteta i suočava se sa pojačanim nadzorom regulatora i kupaca, nakon što je zaštitni deo na vratima jednog njegovog aviona eksplodirao tokom leta, početkom godine.

Dogovor bi u četvrtak trebalo da odobre radnici u fabrici Boeinga u blizini Sijetla i Portlanda u Oregonu, koje predstavlja Međunarodno udruženje mašinista i radnika u vazduhoplovstvu (IAM). Radnici Boinga mogli bi da odbiju dogovor ako dobije podršku manju od većine. Štrajk je moguć ako dve trećine podrže obustavu rada u drugom glasanju.

  • SHALIMAR

    9.9.2024 #1 Author

    Bolje da pristanu na sve uslove inace ce posledice biti velike…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.