Ekonomija se takođe pojavila kao značajan problem

Britance najviše opterećuju inflacija i zdravstveni sistem

SvetU fokusu

20.5.2023 11:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Britance najviše opterećuju inflacija i zdravstveni sistem Britance najviše opterećuju inflacija i zdravstveni sistem
Inflacija i zdravstveni sistem i dalje su glavni problemi Britanaca, prema najnovijim nalazima istraživanja koje je sprovela Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS). Ispitanici su... Britance najviše opterećuju inflacija i zdravstveni sistem

Inflacija i zdravstveni sistem i dalje su glavni problemi Britanaca, prema najnovijim nalazima istraživanja koje je sprovela Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS).

Ispitanici su naveli troškove života i Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) kao izvore najveće zabrinutosti, a potom su dodali na listu i ekonomiju kao i klimatske promene, prenosi Anadolu Agency.

Ogromnih 91 odsto ispitanika je identifikovalo troškove života kao glavni problem. Rastuća stopa inflacije i naknadni uticaj na kućne budžete podstakli su strahove u britanskoj javnosti.

Godišnja stopa inflacije potrošačkih cena u Velikoj Britaniji i dalje je iznad 10 odsto.

Pomno prateći troškove života, 82 odsto ispitanika izrazilo je bojazan u vezi sa NHS. Opterećenje zdravstvenog sistema, pogoršano je pandemijom Covid-19, te je opala dostupnost i kvalitet zdravstvenih usluga.

Ekonomija se takođe pojavila kao značajan problem, te je 73 odsto ispitanika izrazilo zabrinutost. Tekući uticaj pandemije, zajedno sa neizvesnostima oko Brexita, bacio je senku sumnje na finansijsku stabilnost zemlje i buduće izglede.

Klimatske promene i životna sredina takođe su privukli pažnju 59 odsto učesnika, što odražava rastuću svest o hitnoj potrebi za održivim modelima.

  • REA

    21.5.2023 #1 Author

    Pa nije to nista samo kod njih,posle pandemije su to goruci problemi kod svih,posebno ekonomija

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.5.2023 #2 Author

    Samo to?Pa oni onda super zive…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...