više od 400.000 vozila u septembru

BYD postavio novi rekord u prodaji svojih automobila

AutomobiliSvetU fokusu

1.10.2024 16:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BYD postavio novi rekord u prodaji svojih automobila BYD postavio novi rekord u prodaji svojih automobila
Kineski proizvođač automobila BYD postavio je novi rekord po mesečnim isporukama, prodavši više od 400.000 vozila u septembru po prvi put. Prodaja putničkih vozila... BYD postavio novi rekord u prodaji svojih automobila

Kineski proizvođač automobila BYD postavio je novi rekord po mesečnim isporukama, prodavši više od 400.000 vozila u septembru po prvi put.

Prodaja putničkih vozila prošlog meseca iznosila je 417.603 jedinice, saopštio je BYD u utorak,  uključujući 164.956 električnih automobila na baterije i 252.647 plug-in hibridnih modela, preneo je Bloomberg.

To je za 46 odsto više u odnosu na septembar 2023. godine, što pokazuje snažan rast prodaje ove marke, koja dominira svojim domaćim tržištem i sve više izvozi u inostranstvo. Od tih septembarskih isporuka, više od 33.000 jedinica je prodato u inostranstvu.

Od početka ove godine do danas BYD je prodao ukupno 2,75 miliona vozila. Sa još puna tri meseca do kraja, proizvođač automobila izgleda na dohvat ruke od svog godišnjeg cilja od četiri miliona jedinica, s obzirom na to da je praznik Zlatne nedelje u Kini tek počeo, a božićna sezona počinje nakon toga.

Nedavna najava Pekinga o nizu ekonomskih podsticajnih mera za povećanje raspoloživog dohotka takođe može doprineti snažnom završetku za BYD, koji je već najprodavaniji kineski brend automobil.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.