Ovaj problem direktno utiče na pojedine modele Toyote

Daihatsu Motor manipulisao rezultatima testova sudara na 88.000 automobila

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

29.4.2023 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Daihatsu Motor manipulisao rezultatima testova sudara na 88.000 automobila Daihatsu Motor manipulisao rezultatima testova sudara na 88.000 automobila
Daihatsu Motor, podružnica auto-kompanije Toyota Motor, saopštila je da je manipulisala rezultatima testova sudara na 88.000 automobila koji su proizvedeni na Tajlandu i Maleziji... Daihatsu Motor manipulisao rezultatima testova sudara na 88.000 automobila

Daihatsu Motor, podružnica auto-kompanije Toyota Motor, saopštila je da je manipulisala rezultatima testova sudara na 88.000 automobila koji su proizvedeni na Tajlandu i Maleziji i prodati tokom prošle godine.

Ovaj problem direktno utiče na modele Toyote Yaris Ativ i Agya, kao i na automobile Perodua koje proizvodi malezijsko zajedničko preduzeće i još jedno vozilo koje razvija Daihatsu, prenosi Bloomberg.

Sporni automobili prodati su u Tajlandu, Maleziji, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu, Indoneziji i Meksiku, saopštio je Daihatsu.

Automobili su imali dodatne komponente u oblogama vrata tokom testova sudara, koji su verovatno uticali na rezultate i koji su se razlikovali od onih koji su na kraju prodati javnosti, rekao je Daihatsu.

Testovi će biti ponovo sprovedeni i prodaja će biti nastavljena ako vozila budu pravilno sertifikovana, saopštio je proizvođač automobila i izvinio se kupcima.

U martu 2022, druga Toyotina jedinica, Hino Motors, saopštila je da je slala fabrikovane podatke o emisiji i potrošnji goriva vlastima, počevši od 2016. godine, te da je prodala više od 115.000 sertifikovanih vozila korišćenjem lažnih podataka.

Proizvodnja Toyota grupe dostigla je rekordnih 10,7 miliona vozila širom sveta u fiskalnoj godini do marta, pokazuju podaci objavljeni u četvrtak.

  • IV

    30.4.2023 #1 Author

    Izvinio se kupcima? Svašta… A novac koji su u nesigirnost uložili? Da ne pričamo o ljudskim životima.

    Odgovori

  • SUNCE

    30.4.2023 #2 Author

    Toyota je brend sa ogromnim renomeom i teško da ga ovo može ugroziti

    Odgovori

  • MARA

    30.4.2023 #3 Author

    Dobre su testove imali

    Odgovori

  • Vale

    30.4.2023 #4 Author

    S obzirom da je firma poznata I velika podrazumeva se da isplati stetu svim kupcima a onda da nastavi sa radom

    Odgovori

  • SUNCICA

    30.4.2023 #5 Author

    A toliko su automobila prodali

    Odgovori

  • MAJA

    3.5.2023 #6 Author

    Otplatiti štetu, uputiti izvinjenje

    Odgovori

  • Goga13

    4.5.2023 #7 Author

    Izvinjenje nije dovoljno.

    Odgovori

  • STEPA

    5.5.2023 #8 Author

    Strašno, kakvo izvinjenje kome to znači posle nesreće.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...