ponuda usemerena na vrhunske sportske brendove

Decathlon u 2023. ostvario prodaju od 15,6 milijardi evra

LifestyleSvet

11.7.2024 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Decathlon u 2023. ostvario prodaju od 15,6 milijardi evra Decathlon u 2023. ostvario prodaju od 15,6 milijardi evra
Francuski prodavac sportske opreme Decathlon saopštio je da u cilju širenja svog poslovanja uvrstio u svoj asortiman i neke poznate sportske brendove, kupovinom pojedinih... Decathlon u 2023. ostvario prodaju od 15,6 milijardi evra

Francuski prodavac sportske opreme Decathlon saopštio je da u cilju širenja svog poslovanja uvrstio u svoj asortiman i neke poznate sportske brendove, kupovinom pojedinih kompanija.

Kompanija u privatnom vlasništvu poznata po pristupačnoj sportskoj opremi kupila je Bergfreunde, poznatog nemačkog proizvođača opreme za planinarske sportove, u januaru za „stotine miliona“ evra, rekla je za Reuters izvršna direktorka Barbara Martin Coppola.

Porast potražnje za odećom i opremom za vežbanje tokom pandemije povećao je prodaju, ali su mnogi brendovi zabeležili višak zaliha nakon što su se ljudi vratili redovnijim obrascima rada.

Kompanija je saopštila i da su zastupljeni brendovi poput On i Hoka, proizvođači patika za trčanje.

Decathlon gradi svoje poslovanje na sportovima kao što su trčanje, drumski biciklizam i planinarenje, a takođe povećava svoju potrošnju u marketing, uključujući i prvi put sponzorstvo Olimpijskih igara u Parizu.

Decathlon, koji je 2023. ostvario prodaju od 15,6 milijardi evra (22,8 milijardi dolara) u više od 70 zemalja i profit od 931 milion evra, revidirao je svoju strategiju, smanjivši broj brendova koje prodaje sa 80 na 12.

Kompanija ima 1.750 prodavnica, a Francuska je njeno najveće tržište, ali ima i značajno prisustvo u Kini.

Decathlon Pulse takođe planira da potroši 300 miliona evra na investicije rizičnog kapitala u naredne četiri godine. To prati 400 miliona evra uloženih u 21 firmu od 2018, uključujući kupovinu Bergfreundea i francuskog Alltricks-a za biciklističku opremu, kao i druge manje investicije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.