energetska kriza produžava rad nuklearki

EDF Energy produžiće radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske

SvetU fokusu

9.3.2023 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

EDF Energy produžiće radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske EDF Energy produžiće radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske
Kompanija EDF Energy će produžiti radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske za još dve godine, dok se Velika Britanija bori sa energetskom... EDF Energy produžiće radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske

Kompanija EDF Energy će produžiti radni vek dve nuklearne elektrane na severu Engleske za još dve godine, dok se Velika Britanija bori sa energetskom krizom i visokim cenama za potrošače.

Očekuje se da će fabrike Heisham 1 i Hartlepool raditi do kraja marta 2026. godine, saopštila je kompanija u četvrtak, budući da je prethodno bila predviđena da se zatvori za nešto više od godinu dana, preneo je Financial Times.

Kada je EDF prvi put kupio fabrike 2009. očekivalo se da će se zatvoriti do 2014. godine.

Odluka da se produži radni vek elektrana doneta je nakon onoga što je kompanija nazvala „pozitivnim inspekcijama jezgara grafitnih reaktora tokom 2022. godine“, rekavši da je to „povećalo poverenje da stanice mogu da generišu duže energiju i da nastave da ispunjavaju stroge regulatorne standarde“.

  • Jovana24

    9.3.2023 #1 Author

    Eto ti sad, jos kad je bila 2014…

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.3.2023 #2 Author

    Zatvorili bi je oni da nije krenuo rat u Ukrajini i problem sa energentima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...