Kreiranje novog svetskog giganta striminga od jeseni

ESPN, Fox i Warner Bros. Discovery ujedinjuju sportsku ponudu

Svet

7.2.2024 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ESPN, Fox i Warner Bros. Discovery ujedinjuju sportsku ponudu ESPN, Fox i Warner Bros. Discovery ujedinjuju sportsku ponudu
Tri najveća američka emitera sportskog sadržaja udružuju se kako bi stvorili super-platformu koja će smestiti njihovu ponudu pod jednim krovom za striming, što je... ESPN, Fox i Warner Bros. Discovery ujedinjuju sportsku ponudu

Tri najveća američka emitera sportskog sadržaja udružuju se kako bi stvorili super-platformu koja će smestiti njihovu ponudu pod jednim krovom za striming, što je seizmički i nekada nezamisliv tržišni potez dok industrija ubrzano prelazi sa linearne televizije na usluge striminga.

ESPN i Fox Corporation udružiće se sa Warner Bros. Discovery i pokrenuti novu uslugu sledeće jeseni, saopšteno je.

Servis će ponudicti potrošačima pristup mnoštvu sportskih događaja, uključujući utakmice NFL, NBA, MLB, NHL takmičenja, kao i FIFA Svetskog prvenstva. Takođe će prikazivati NASCAR trke, UFC mečeve i golf turnire PGA TOUR. Kompanije nisu precizirale koliko će koštati pretplata na predstojeću sportsku platformu niti kako će se zvati, a svaka od njih imaće po trećinu udela. Očekuje se da će dodatne informacije biti objavljene bliže lansiranju, preneo je Wall Street Journal.

Akcije Warner Bros. Discovery i Fox Corp. blago su porasle u trgovanju posle radnog vremena Wall Streeta nakon objave ove vesti. Disney, koji će danas objaviti redovan izveštaj o kvartalnoj zaradi, zabeležio je pad akcija za oko jedan odsto.

Tri medijske kompanije proslavile su probni dogovor o pokretanju usluge kao važan trenutak za industriju.

Nakon što su uložili milijarde dolara u sopstvene servise za striming kako bi se takmičili sa Netflixom, lideri nekoliko velikih medijskih kompanija — uključujući Boba Ajgera (Bob Iger), legendarnog izvršnog direktora ESPN-ove matične kompanije Disney i Dejvida Zaslava (David Zaslav), izvršnog direktora Warner Bros. Discovery-a — nedavno su signalizirali da potrošači očekuju više paketa.

Rukovodioci računaju na mogućnost da udruživanjem mogu zajedno da se izbore sa Netflixom i velikim tehnološkim kompanijama, kao što su Amazon i Apple, koje imaju daleko “dublje džepove” u ovom trenutku.

Ajger je nazvao pokretanje ove nove sportske usluge za strimovanje „važnim korakom napred za medijski biznis“. Zaslav je rekao da to partnerstvo „ilustruje našu sposobnost kao industrije da pokreće inovacije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...