planirana investicija milijardu evra za 25 godina iskopavanja

Francuska firma najavila veliki projekat iskopavanja litijuma u Alijeu

SvetU fokusu

24.10.2022 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Francuska firma najavila veliki projekat iskopavanja litijuma u Alijeu Francuska firma najavila veliki projekat iskopavanja litijuma u Alijeu
Francuska firma za industrijske minerale Imerys saopštila je danas da će do 2027. godine započeti projekat iskopavanja litijuma u Alijeu u centralnom delu Francuske.... Francuska firma najavila veliki projekat iskopavanja litijuma u Alijeu

Francuska firma za industrijske minerale Imerys saopštila je danas da će do 2027. godine započeti projekat iskopavanja litijuma u Alijeu u centralnom delu Francuske.

To će biti jedan od najvećih projekata te vrste u Evropi i omogućiće ubrzanje energetske tranzicije jer će industriju električnih vozila snabdevati baterijama.

Kompanija je navela da planirana investicija iznosi milijardu evra za eksploataciju litijuma tokom najmanje 25 godina.

Francusko preduzeće je ocenilo „veoma privlačnom“ koncentraciju i količinu litijuma na tom području, gde je 18 meseci obavljalo podzemna bušenja i druga ispitivanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...