GRČKA STRAHUJE OD INVAZIJE SA MORA Turska navodno priprema slanje zaraženih migranata

SvetVesti

12.4.2020 14:21 Autor: Vladimir Jokanović 0

GRČKA STRAHUJE OD INVAZIJE SA MORA Turska navodno priprema slanje zaraženih migranata GRČKA STRAHUJE OD INVAZIJE SA MORA Turska navodno priprema slanje zaraženih migranata
Grčki dnevni list Kathimerini objavio je u subotu da je veliki broj migranata koncentrisan u turskim gradovima na zapadnoj obali, koji „kao da se... GRČKA STRAHUJE OD INVAZIJE SA MORA Turska navodno priprema slanje zaraženih migranata

Grčki dnevni list Kathimerini objavio je u subotu da je veliki broj migranata koncentrisan u turskim gradovima na zapadnoj obali, koji „kao da se pripremaju da krenu prema grčkim ostrvima“. Izvor ove informacije su neimenovani zvaničnici grčke Vlade.

Isti izvori tvrde da turska policija već prebacuje migrante iz unutrašnjosti zemlje prema obali sa planom da ih „pošalje“ u Grčku i dalje u Evropu. Neimenovani izvori navode da je veći broj migranata zaražen korona virusom.   

Generalštab nacionalne odbrane Grčke saopštio je u nedelju da je tokom noći registrovano pet letova turskih vojnih aviona koji su povredili grčki vazdušni prostor. Turski avioni leteli su iznad ostrva Ios, Levsos i dva manja ostrva.

U Grčkoj je od korona virusa zaraženo ukupno 2.081 osoba, a od posledica infekcije preminulo je 93 ljudi. Stanje u Turskoj znatno je teže, naime tamo je registrovano 52.167 zaraženih, dok je ukupan broj preminulih 1.100.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je početkom marta Evropskoj uniji da će otvoriti vrata migrantima, odnosno da neće više poštovati sporazum iz 2016. o njihovom zadržavanju u Turskoj. Turska, koja je primila oko 3,7 miliona sirijskih izbeglica, tražila je od EU podršku za vojnu operaciju na severozapadu Sirije, ali ga nije dobila.

Tagovi
GRČKA TURSKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...