Prodaja popularnog brenda brze mode u januaru i decembru porasla 20 odsto

H&M ostvario veći profit od očekivanog

Firme u fokusuLifestylePoslovanjeSvet

28.1.2022 19:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

H&M ostvario veći profit od očekivanog H&M ostvario veći profit od očekivanog
Maloprodajni lanac H&M prijavio je u četvrtom kvartalu veći profit od očekivanog, što je rezultat novih dugoročnih ciljeva za oporavak od pandemije Covid-19. Brend... H&M ostvario veći profit od očekivanog

Maloprodajni lanac H&M prijavio je u četvrtom kvartalu veći profit od očekivanog, što je rezultat novih dugoročnih ciljeva za oporavak od pandemije Covid-19.

Brend brze mode iz Švedske beleži rast dobiti pre oporezivanja za 64 odsto, na šest milijardi kruna (640 miliona dolara), u tri meseca do kraja novembra. Profit ove kompanije veći je od nivoa pre pandemije, a nadmašio je i očekivanja analitičara koji su predviđali prihode u iznosu od 5,4 milijarde kruna, piše Financial Times.

Kada je u pitanju finansijski oporavak H&M je ostao iza svog rivala, kompanije Inditex, u čijem vlasništvu je popularni brend Zara. Međutim, švedska grupa beleži snažan rast u poslednjih pola godine. 

Iz kompanije H&M je saopšteno da je prodaja u decembru i januaru porasla za 20 odsto u lokalnim valutama, u poređenju sa godinom ranije, ponovo pogođenom pandemijom. Cilj kompanije je da prodaju, koja je u 2021. godini iznosila 199 milijardi kruna, udvostruči, kao i da do kraja decenije prepolovi količinu emisije ugljenika u apsolutnom iznosu.

Pored toga, ova firma teži da ostvari maržu operativnog profita od 10 odsto najkasnije do 2024. godine. Operativna marža kompanije H&M u četvrtom kvartalu bila je 11 odsto.

  • DANIJELA

    28.1.2022 #1 Author

    Odlicno. Pridaju znacaja ocuvanju zivotne sredine i sve vise proizvoda im je od recikliranog materijala, bravo.

    Odgovori

  • Zorica S.

    29.1.2022 #2 Author

    Rastu,rastu…..

    Odgovori

  • VILENJAK

    30.1.2022 #3 Author

    Za njih mi je baš drago!

    Odgovori

  • DEKSI

    18.2.2022 #4 Author

    Svaka čast, ne posećujem često, al svaki uspeh je bitan.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...