IGNORIŠU PREPORUKU EVROPSKE UNIJE Hrvatska otvorena za američke turiste

EUSvetVesti

13.7.2020 14:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

IGNORIŠU PREPORUKU EVROPSKE UNIJE Hrvatska otvorena za američke turiste IGNORIŠU PREPORUKU EVROPSKE UNIJE Hrvatska otvorena za američke turiste
Hrvatska je otvorila svoje granice za turiste i poslovne putnike iz SAD, koja je najveće žarište širenja zaraze Covid-19 u svetu, suprotno preporuci Evropske... IGNORIŠU PREPORUKU EVROPSKE UNIJE Hrvatska otvorena za američke turiste

Hrvatska je otvorila svoje granice za turiste i poslovne putnike iz SAD, koja je najveće žarište širenja zaraze Covid-19 u svetu, suprotno preporuci Evropske unije da se stanovnicima Amerike zabranjuju putovanja u EU.

Američka ambasada u Zagrebu najavila je novu meru, navodeći da pored državljana EU „svi ostali strani državljani, uključujući američke, mogu ući u Hrvatsku iz poslovnih, turističkih ili drugih hitnih ličnih razloga, ako dostave relevantne dokaze“, prenosi EU Observer, pozivajuči se na Forbes.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, u Hrvatsku je već doputovalo oko 900 turista iz SAD, a iz Hrvatske turističke zajednice poručeno je američkim turistima da je zemlja otvorena i sigurna destinacija u kojoj se turistički promet obavlja uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i protokola.

Osim u Hrvatsku, američkim državljanima dozvoljen je ulazak u Republiku Irsku, ali uz obavezni dvonedeljni boravak u karantinu. Hrvatska i Irska su članice EU, ali nisu deo evropskog zajedničkog šengenskog prostora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...