pale cene akcija banke

Investiciona banka Morgan Stanley beleži pad prihoda u prvom kvartalu

BankeSvet

19.4.2023 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Investiciona banka Morgan Stanley beleži pad prihoda u prvom kvartalu Investiciona banka Morgan Stanley beleži pad prihoda u prvom kvartalu
Morgan Stanley je zabeležio pad prihoda u prvom kvartalu, navodi se u izveštaju o finansijskim rezultatima objavljenom u sredu. Multinacionalna investiciona banka i holding... Investiciona banka Morgan Stanley beleži pad prihoda u prvom kvartalu

Morgan Stanley je zabeležio pad prihoda u prvom kvartalu, navodi se u izveštaju o finansijskim rezultatima objavljenom u sredu.

Multinacionalna investiciona banka i holding kompanija za finansijske usluge sa sedištem u SAD objavila je neto zaradu koja se odnosi na glavne akcionare od 2,98 milijardi dolara u periodu januar-mart, što je za 18,8 odsto manje u odnosu na 3,67 milijardi dolara u istom periodu prošle godine, prenosi Anadolu Agency.

Prema podacima, ukupni prihodi su smanjeni za dva odsto na 14,5 milijardi dolara, sa 14,8 milijardi dolara.

Predsednik i izvršni direktor Džejms P. Gorman (James P. Morgan) rekao je da je prvo tromesečje poslovanja bilo realizovano u „neobičnom okruženju“ usled bankarske krize u SAD, i dodao da su prihodi od kapitala i fiksnih prihoda jaki, ali da je aktivnost investicionog bankarstva i dalje ograničena.

Cena akcija banke je pala za skoro 2,5 odsto na 87,64 dolara u jutarnjim satima u odnosu na prethodno zatvaranje od 89,85 dolara.

  • SUNCE

    20.4.2023 #1 Author

    Finansijska kriza trese američke banke i to se odražava na pad vrednosti akcija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...