JAPAN DOBIO NOVOG PREMIJERA Parlament podržao imenovanje Jošihidea Suge

SvetVesti

16.9.2020 12:22 Autor: Vladimir Jokanović 0

JAPAN DOBIO NOVOG PREMIJERA Parlament podržao imenovanje Jošihidea Suge JAPAN DOBIO NOVOG PREMIJERA Parlament podržao imenovanje Jošihidea Suge
Japanski parlament izabrao je u sredu Jošihidea Sugu (71) za novog premijera. Suga, dosadašnji glavni sekretar u vladi Šinzoa Abea, pobedio je u ponedeljak... JAPAN DOBIO NOVOG PREMIJERA Parlament podržao imenovanje Jošihidea Suge

Japanski parlament izabrao je u sredu Jošihidea Sugu (71) za novog premijera. Suga, dosadašnji glavni sekretar u vladi Šinzoa Abea, pobedio je u ponedeljak na izborima za predsednika vladajuće Liberalno demokratske stranke, čime je sebi otvorio put za imenovanje za novog japanskog premijera.

Suga bi trebalo da u toku dana predstavi članove novog kabineta, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP. Izborom u parlamentu, Suga je postao prvi novi lider u Japanu posle skoro osam godina koji će se, kako navodi Reuters, suočiti s mnoštvom izazova, uključujući oživljavanje ekonomije, ugrožene krizom koju je izazvao Covid-19.

Suga je isticao svoje poreklo, koji je kao sin poljoprivrednika sopstvenim radom stigao do mesta političara, a obećao je i da će služiti interesima običnog naroda i seoskih zajednica. On je rekao da će nastaviti da sprovodi „nedovršenu politiku“ Abea i istakao da će njegovi prioriteti biti borba protiv korona virusa i poboljšanje ekonomske situacije posle pandemije.

Abe, koji je podneo ostavku zbog lošeg zdravstvenog stanja, rekao je pre nego što je ozvaničena promena na čelu vlade da će kao poslanik podržati kabinet Suge i zahvalio narodu na razumevanju i snažnoj podršci novom rukovodstvu, na čelu sa Sugom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...