JAPANSKA VLADAJUĆA PARTIJA IZABRALA NOVOG LIDERA Jošihide Suga nasleđuje Šinza Abea na mestu premijera

SvetVesti

14.9.2020 10:35 Autor: Vladimir Jokanović 0

JAPANSKA VLADAJUĆA PARTIJA IZABRALA NOVOG LIDERA Jošihide Suga nasleđuje Šinza Abea na mestu premijera JAPANSKA VLADAJUĆA PARTIJA IZABRALA NOVOG LIDERA Jošihide Suga nasleđuje Šinza Abea na mestu premijera
Japanska vladajuća stranka izabrala je Jošihide Sugu za novog lidera koji bi trebalo da nasledi Šinza Abea na dužnosti predsednika Vlade. Podsetimo, Abe je... JAPANSKA VLADAJUĆA PARTIJA IZABRALA NOVOG LIDERA Jošihide Suga nasleđuje Šinza Abea na mestu premijera

Japanska vladajuća stranka izabrala je Jošihide Sugu za novog lidera koji bi trebalo da nasledi Šinza Abea na dužnosti predsednika Vlade.

Podsetimo, Abe je prošlog meseca podneo ostavku na premijersku finkciju iz zdravstvenih razloga, prenosi BBC. Suga je dosadašnji glavni sekretar administracije i njegova pobeda je očekivana.

Od ukupno 534 glasa za predsednika Liberalno-demokratske partije Japana Suga je dobio 377 glasova. U sredu će za njegovo imenovanje na mesto premijera glasati japanski parlament, a zbog većine koju ima njegova stranka, Suga će gotovo izvesno dobiti poverenje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...