Trka kandidata za američke predsedničke izbore

Kamala Haris prikupila više od 540 miliona dolara donacija u kampanji

Svet

26.8.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kamala Haris prikupila više od 540 miliona dolara donacija u kampanji Kamala Haris prikupila više od 540 miliona dolara donacija u kampanji
Demokratska kandidatkinja Kamala Haris (Kamala Harris) prikupila je 540 miliona dolara za nešto više od mesec dana od kada je započela svoju trku za... Kamala Haris prikupila više od 540 miliona dolara donacija u kampanji

Demokratska kandidatkinja Kamala Haris (Kamala Harris) prikupila je 540 miliona dolara za nešto više od mesec dana od kada je započela svoju trku za predsednika SAD, uz veliki porast donacija tokom prošlonedeljne nacionalne konvencije Demokratske stranke, saopštila je njena kampanja u nedelju.

U memorandumu koji je objavila menadžerka kampanje Kamale Haris, Džen O’Mali Dilon, navedeno je da prikupljenih 540 miliona dolara uključuje 82 miliona dolara prikupljenih tokom konvencije, što je znak entuzijazma demokrata za njenu kandidaturu, prenosi Reuters.

Potpredsednica SAD Kamala Haris postala je kandidatkinja za predsednika 21. jula, kada je predsednik Džo Bajden (Joe Biden) odstupio pod pritiskom kolega demokrata zabrinutih zbog njegove kognitivne sposobnosti nakon lošeg izdanja tokom debate 27. juna protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa (Donald Trump).

Kandidatura Kamale Haris donela je zamah demokratama nakon što se posle pokušaja atentata na Trampa sredinom jula činilo da on ima nedostižnu prednost u odnosu na demokratskog protivkandidata, koji je u tom trenutku bio Bajden. Haris je međutim preuzela inicijativu, a njihova trka postala je uglavnom izjednačena. Nezavisni kandidat Robert F. Kenedi Junior (Robert F. Kennedy Jr.) odustao je prošle nedelje od svoje kandidature i podržao Trampa.

Haris i njen kandidat za potpredsednika Tim Volc (Tim Walz) ove nedelje vode svoju kampanju za Belu kuću na turneji autobusom kroz Džordžiju, u nastojanju da pridobiju podršku u državi koja igra veliku ulogu na izborima 5. novembra.

Najnoviji rezultati istraživanja za Džordžiju stavljaju Trampa za 0,6 odsto ispred Haris u toj državi, pri čemu ona ima 46 odsto, a Tramp 46,6 odsto podrške. To je tačno u sredini margine greške i sugeriše da je država otvorena za pobedu oboje kandidata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.