deo sredstava "za obnovu miliona sela"

Kineske vlasti ulažu 517 milijardi evra za spas tržišta nekretnina

NekretnineSvet

17.10.2024 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineske vlasti ulažu 517 milijardi evra za spas tržišta nekretnina Kineske vlasti ulažu 517 milijardi evra za spas tržišta nekretnina
Kina će povećati iznos finansijskih sredstava za stambene projekte, čija je protivvrednost oko 517 milijardi evra, saopštili su danas zvaničnici, navodeći da je cilj... Kineske vlasti ulažu 517 milijardi evra za spas tržišta nekretnina

Kina će povećati iznos finansijskih sredstava za stambene projekte, čija je protivvrednost oko 517 milijardi evra, saopštili su danas zvaničnici, navodeći da je cilj stabilizacija tržišta nekretnina.

Ministar za stanovanje i urbano-ruralni razvoj Ni Hong rekao je da će takođe biti preduzete mere za obnovu „milion sela širom zemlje“, prenosi Beta.

Vlasti su takođe najavile da će dozvoliti lokalnim samoupravama da koriste sredstva iz neraspoređenih kvota državnih obveznica i da podignu gornje granice duga kako bi pomogle u održavanju tržišta nekretnina.

Krajem septembra, zaostale hipotekarne stope za pojedinačne zajmoprimce takođe su smanjene u proseku za 0,5 procentnih poena, a minimalni koeficijent učešća na kupovinu „sekundarnih“ stanova takođe je smanjen na 15 odsto sa 25 odsto.

Zvaničnici su u januaru objavili listu stambenih projekata spremnih za finansiranje. Zajmovi za takve projekte dostigli su protivvrednost oko 297 milijardi evra, od srede, rekao je Sjao Juanći, zamenik direktora Nacionalne finansijske regulatorne administracije. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.