nakon sedam decenija

Mardok odlazi sa pozicije predsednika medijskih kompanija Fox i News Corp

Firme u fokusuSvetU fokusu

21.9.2023 16:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mardok odlazi sa pozicije predsednika medijskih kompanija Fox i News Corp Mardok odlazi sa pozicije predsednika medijskih kompanija Fox i News Corp
Medijski magnat i milijarder Rupert Mardok (Rupert Murdoch) najavio je da se povlači sa mesta predsednika odbora Fox i News Corp. nakon skoro sedam... Mardok odlazi sa pozicije predsednika medijskih kompanija Fox i News Corp

Medijski magnat i milijarder Rupert Mardok (Rupert Murdoch) najavio je da se povlači sa mesta predsednika odbora Fox i News Corp. nakon skoro sedam decenija karijere, i postaće počasni predsednik (emeritus) ovih medijskih kompanija.

Njegov sin Laklan Mardok (Lachlan Murdoch) postaće jedini predsedavajući News Corp. i nastaviće da obavlja funkcije kao izvršni predsednik i glavni izvršni direktor Foxa, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Bloomberg.

U pismu zaposlenima u Foxu, 92-godišnji Mardok je rekao da je pravo vreme da preuzme drugačiju ulogu, i dodao da su kompanije u dobrom stanju (zdravlju), kao i on. Obećao je da će i dalje „biti uključen svakodnevno u predlaganju ideja“.

„Borba za slobodu govora i, na kraju, slobodu misli nikada nije bila intenzivnija“, napisao je Mardok.

Rupert Mardok, bio je jedna od najuticajnijih i najkontroverznijih ličnosti u medijima. On je kontrolisao javno mnjenje preko globalne imperije koja je uključivala tabloide, sofisticiranu štampu poput Wall Street Journala i televizijskih kuća u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Tagovi
SAD U FOKUSU
  • SUNCE

    21.9.2023 #1 Author

    92 godine. Pravo vreme da se ode u penziju. 😀

    Odgovori

    • Lelica

      24.9.2023 #2 Author

      Pa najbolje bi bilo da ce jos da radi u ovim godinama 😄

      Odgovori

  • SHALIMAR

    21.9.2023 #3 Author

    Postavlja sina kao figuru i naravno da ce se on za sve pitati kao i do sada..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...