maloprodajni lanci nezadovoljni ponuđenom cenom

Mars obustavlja isporuke čokoladica nemačkim supermarketima

BiznisSvet

17.10.2022 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Mars obustavlja isporuke čokoladica nemačkim supermarketima Mars obustavlja isporuke čokoladica nemačkim supermarketima
Američki proizvođač čokoladica Mars obustavio je isporuke nemačkim lancima supermarketa Rewe i Edeka i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto, zbog spora oko cena... Mars obustavlja isporuke čokoladica nemačkim supermarketima

Američki proizvođač čokoladica Mars obustavio je isporuke nemačkim lancima supermarketa Rewe i Edeka i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto, zbog spora oko cena svojih proizvoda.

Uprkos intenzivnim pregovorima, Rewe je saopštio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cena koje Mars traži, prenosi Mina.

“Izričito smo odbili zahteve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina“, poručila je nemačka maloprodajna kompanija.

I Edeka je zauzela sličan stav. “Prema našem mišljenju, trenutni Marsovi zahtevi za značajnim povećanjem cene nisu činjenično opravdani”, rekao je portparol.

Mars u Nemačkoj, između ostalog, prodaje istoimene čokoladice, žvakaće gume, hranu za kućne ljubimce, testeninu, jela od pirinča i sladoled. Rewe i Edeka kupcima predlažu alternativne proizvode, nudeći im vlastite robne marke i proizvode nemačkih kompanija.

Mars, čije je nemačko sedište u Verdenu u Donjoj Saksonija, nije odmah komentarisao objavu nemačkih maloprodajnih kompanija.

  • Jovana24

    17.10.2022 #1 Author

    Eto ti sad, pa tako i treba.

    Odgovori

  • GOCA BG

    17.10.2022 #2 Author

    Bravo,tako se posluje!Kad lanac supermarketa odbije zbog cene koja nije realna,naravno da ce na kraju dobiti onu koju su vec imali…

    Odgovori

  • Anna

    17.10.2022 #3 Author

    Ups! Nemci pokazali zube! 😉

    Odgovori

  • GAGA

    17.10.2022 #4 Author

    Pa naravno da im nece dozvoliti ucenjivanje

    Odgovori

  • TATJANA

    18.10.2022 #5 Author

    E pa neka su

    Odgovori

  • LEKI

    12.11.2022 #6 Author

    Niko ne zeli da bude ucenjen logicno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...