zbog odluke banke engleske

Nafta pojeftinila nakon rasta kamata

Svet

23.6.2023 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nafta pojeftinila nakon rasta kamata Nafta pojeftinila nakon rasta kamata
Prema podacima na sajtu OilPrice u petak, cena Brent nafte iznosi 72,86 dolar po barelu, dok teksaška WTI nafta, referentna za američko tržište, iznosi... Nafta pojeftinila nakon rasta kamata

Prema podacima na sajtu OilPrice u petak, cena Brent nafte iznosi 72,86 dolar po barelu, dok teksaška WTI nafta, referentna za američko tržište, iznosi 68,18 dolara.

Nafta je u čevrtak pojeftinila više od četiri odsto, nakon što je povećanje kamatne stope odlukom Banke Engleske bilo veće od očekivanog i izazvalo zabrinutost za ekonomiju i potražnju za gorivom, prenosi Mina.

Ova bojazan nadvladala je podsticaj cenama usled iznenadnog pada zaliha nafte u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

To pojeftinjenje poništilo je dobitke u prethodnoj sesiji trgovanja, tokom koje su cene kukuruza i soje u SAD skočile na višemesečne maksimume.

Banka Engleske podigla je kamatne stope za pola procentnog poena, što je više nego što se očekivalo, da bi suzbila upornu inflaciju. To je bilo 13. uzastopno povećanje kamatne stope u Velikoj Britaniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...