NAJJAČI MALOPRODAJNI LANAC IZ LONDONA POSLUJE SLABIJE Skoro 1.000 radnika dobiće otkaz

SvetVesti

21.7.2020 11:34 Autor: Julijana Vincan 0

NAJJAČI MALOPRODAJNI LANAC IZ LONDONA POSLUJE SLABIJE Skoro 1.000 radnika dobiće otkaz NAJJAČI MALOPRODAJNI LANAC IZ LONDONA POSLUJE SLABIJE Skoro 1.000 radnika dobiće otkaz
Britanska multinacionalna kompanija „Marks and Spencer Group“ (M&S), planira da ugasi 950 radnih mesta. Iz trgovačke kuće sa sedištem u Londonu, navedeno je da... NAJJAČI MALOPRODAJNI LANAC IZ LONDONA POSLUJE SLABIJE Skoro 1.000 radnika dobiće otkaz

Britanska multinacionalna kompanija „Marks and Spencer Group“ (M&S), planira da ugasi 950 radnih mesta.

Iz trgovačke kuće sa sedištem u Londonu, navedeno je da će predloženi plan restrukture uticati na 950 radnih mesta na centralnim funkcijama podrške na terenu, kao i centralnim operacijama u upravljanju imovinom i upravljanju prodavnicama.

Kako je navedeno, preduzeće je započelo konsultacije sa „grupom predstavnika zaposlenih“, kojima će ponuditi dobrovoljni odlazak radnika sa pozicija koje su pogođene, prenosi BBC.

Prodavnice hrane „M&S“ radile su tokom čitavog perioda vanrednog stanja u Britaniji, ali su trgovine u drugim oblastima poslovanja pretrpele ozbiljan pad. U maju je iz ove kompanije saopšteno da je prodaja odeće pala za više od 80 odsto, što je najniži nivo u odnosu na prošlu godinu.

„Marks & Spencer“ predstavlja jedan od stubova britanskog maloprodajnog sektora, koji je specijalizovan za prodaju odeće, kućnih i prehrambenih proizvoda, uglavnom sopstvene proizvodnje.

Firma je kotirana na Londonskoj berzi i sastavni je deo indeksa FTSE 250, a prethodno je bila u indeksu FTSE 100 od njegovog nastanka do 2019. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...