Od 2019. godine vrednost akcija kompanije Chow Tai Fook porasle skoro 150 odsto

Najveća kineska juvelirnica beleži rast prihoda u toku pandemije

BiznisBolji posaoFirme u fokusuLuksuzSvetU fokusu

19.1.2022 19:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Najveća kineska juvelirnica beleži rast prihoda u toku pandemije Najveća kineska juvelirnica beleži rast prihoda u toku pandemije
Najveća prodavnica tradicionalnog nakita Chow Tai Fook u Kini beleži rast prodaje zahvaljujući interesovanju milenijalaca i pripadnika generacije Z za unikatne “China-chic” komade ove... Najveća kineska juvelirnica beleži rast prihoda u toku pandemije

Najveća prodavnica tradicionalnog nakita Chow Tai Fook u Kini beleži rast prodaje zahvaljujući interesovanju milenijalaca i pripadnika generacije Z za unikatne “China-chic” komade ove juvelirnice.

Kompanija je u toku pandemije imala značajan obrt. Ukupni prihod od maloprodaje juvelirnice listirane na berzi u Hong Kongu pao je 79 odsto između aprila i septembra prošle godine, na oko 44 milijarde honkonških dolara (5,6 milijardi dolara), dok je istom periodu u unutrašnjosti Kine porastao 82 odsto do 38 milijarde honkonških dolara.

Vrednost akcija kompanije Chow Tai Fook porasle su skoro 150 odsto od januara 2019. godine, pre pandemije, pa se sada prodaju po ceni od 13,3 honkoška dolara, piše Financial Times.

Kompanija sada poslovanje usmerava u pravcu “pristupačnog luksuza”, koji uključuje jednostavnije komade nakita od zlata, kao što su privesci, narukvice i prstenje. Najviša cena za jedan komad Chow Tai Fook nakita u proseku ne bi trebalo da prevazilazi 10.000 renminbija (1.575 dolara).

Između 2019. i 2021. godine vrednost ličnih luksuznih dobara se udvostručila, te sada iznosi oko 69 milijardi dolara, što je 21 odsto svetskog tržišta, navodi se u analizi Bain & Co. Do rasta je došlo kada se prošle godine tržište luksuznih dobara u Evropi, Japanu i ostalim delovima Azije delimično oporavilo.

  • Zorica S.

    20.1.2022 #1 Author

    Odlicno!!!

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #2 Author

    Kao i posle svake krize, rata i nemastine uvek ima neko ko je profitirao u tome svemu. Tako je i sad.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...