trgovce zabrinjava usporavanje rasta zapadnih ekonomija

Nakon dve nedelje rasta, cene nafte u padu

Svet

30.1.2023 10:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nakon dve nedelje rasta, cene nafte u padu Nakon dve nedelje rasta, cene nafte u padu
Cene nafte prošle sedmice su pale, nakon dve nedelje rasta. Razlog je tome usporavanje globalne ekonomije što bi moglo oslabiti potražnju za naftom, dok... Nakon dve nedelje rasta, cene nafte u padu

Cene nafte prošle sedmice su pale, nakon dve nedelje rasta. Razlog je tome usporavanje globalne ekonomije što bi moglo oslabiti potražnju za naftom, dok bi, s druge strane, trebalo da je podrži oporavak kineske ekonomije.

Cena barela na londonskom tržištu pala je prošle sedmice 1,1 odsto na 86,66 dolara, dok je na američkom pojeftinio dva odsto na 79,68 dolara.

Nakon dve sedmice rasta, cene su prošle nedelje pale jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta zapadnih ekonomija, posebno američke, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz

Doduše, novi podaci pokazali su da američka ekonomija i dalje stabilno raste, ali njena centralna banka nastaviće da povećava kamatne stope kako bi suzbila inflaciju, što će neminovno usporiti rast privrede, a time i potražnje za naftom.

Očekuje se da će na sednici ove sedmice čelnici Feda ponovo povećati kamate, 0,25 procentnih bodova.

Tagovi
CENE NAFTA SVET
  • Tina

    30.1.2023 #1 Author

    Uvek je tako I bilo. Fluktuacija cena je normalna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...