minimalni pad u odnosu na jul

Nezaposlenost u Velikoj Britaniji na četiri odsto u avgustu

BiznisSvet

15.10.2024 18:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nezaposlenost u Velikoj Britaniji na četiri odsto u avgustu Nezaposlenost u Velikoj Britaniji na četiri odsto u avgustu
Stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji iznosila je četiri odsto u avgustu, u odnosu na 4,1 odsto u julu, objavio je u utorak Kancelarija za... Nezaposlenost u Velikoj Britaniji na četiri odsto u avgustu

Stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji iznosila je četiri odsto u avgustu, u odnosu na 4,1 odsto u julu, objavio je u utorak Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS).

Tržišna očekivanja su bila da će stopa nezaposlenosti u avgustu ostati na 4,1 odsto, što je nepromenjeno u odnosu na jul, ali je zvanična brojka bila minimalno ispod prognoze.

Stopa zaposlenosti u avgustu iznosila je 75 odsto, prenela je Anadolu Agency.

Broj zaposlenih u Britaniji je u periodu od jula do avgusta ove godine smanjen za 35.000, što je pad od 0,1 odsto, dok je na godišnjem nivou zabeleženo povećanje od 0,5 odsto, odnosno 165.000 radnika.

„Prva procena zaposlenih na platnom spisku za septembar 2024. smanjena je za 15.000 na mesečnom nivou, ali je porasla za 113.000 (0,4 odsto) na godišnjem nivou, na 30,3 miliona“, navodi se u izveštaju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.