NOVI AMERIČKI HEROJ Lik doktora Faučija na šoljama, majicama, svećama

LifestyleSvetZanimljivosti

22.4.2020 12:20 Autor: Ljiljana Begović 0

NOVI AMERIČKI HEROJ Lik doktora Faučija na šoljama, majicama, svećama NOVI AMERIČKI HEROJ Lik doktora Faučija na šoljama, majicama, svećama
Poslednjih šest nedelja, usred katastrofe koju je u SAD izazvala epidemija korona virusa, postoji i jedno ostrvo koje pruža mir i sigurnost milionima Amerikanaca,... NOVI AMERIČKI HEROJ Lik doktora Faučija na šoljama, majicama, svećama

Poslednjih šest nedelja, usred katastrofe koju je u SAD izazvala epidemija korona virusa, postoji i jedno ostrvo koje pruža mir i sigurnost milionima Amerikanaca, a njegovo ime je Entoni Fauči (Anthony Fauci).

Fauči je dugogodišnji šef Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti, bio je istaknuti član operativne grupe za korona virus predsednika Donalda Trampa i, za mnoge ljude on je jedini glas u toj grupi koji im pruža malo mira i stabilnosti.

Ko je još donedavno mogao pomisliti da će ugledni epidemiolog koji prestravljenoj naciji govori istinu na svakodnevnim konferencijama za novinare s Donaldom Trampom, prvim čovekom Amerike koji olako shvata ili ne shvata činjenice, postati novi američki junak?

Jedna kompanija za proizvodnju odeće sa sedištem u Ajovi, prodaje majice „Dr Fauči je moj heroj“ i one na kojoj su na prednjoj strani ukrašene majice sloganom  „U Faučija mi verujemo“. Osim majica lik popularnog doktora može da se nađe i na krofnama, kapkejkovima i svećama na kojima doktor ima oreol na glavi, piše CNN.

Foto:.cbs46.com, Scott Christopher

Naći ćete ga i na šoljicama za kafu uz poruku „Ostanite smireni i perite ruke“, što je slogan „Keep Calm and Carry On“, koji se pojavio 1939. na motivacionom plakatu britanske vlade, nekoliko meseci pre početka Drugog svetskog rata, a svrha mu je bila podići moral britanske javnosti kojoj su pretili masovni avio napadi na velike gradove.

Postoji i retro video igra koja se zove „Faučijeva osveta“, a u njoj je doktor prikazan kao glavni lik koji laserima, koji mu sevaju iz očiju, uništava „ljubičaste korona viruse“.

U Vašingtonu se u jednom restoranu prodaje gotov koktel u kesici  sa slamkom, koji se može preuzeti lično ili se može dostaviti. Naziv mu je „Fauci Pouchy“ (Fauči u vrećici), a sastoji se od vodke, limunade, narovog soka i soka grejpa, prenosi N1.

Nova anketa NBC-Vall Street Journal pokazuje koliko je Fauči obožavan u Americi. Šest od 10 Amerikanaca kaže da veruje onome što Fauči kaže o korona virusu, dok samo 8 procenata kaže da ne veruju lekaru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...