Sud potvrdio da su dva patenta od ključnog značaja za 4G tehnologiju

Odbijena žalba kompanije Apple

Firme u fokusuSvetU fokusu

5.7.2023 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Odbijena žalba kompanije Apple Odbijena žalba kompanije Apple
Apple je bez dozvole koristio dva telekomunikaciona patenta koja se koriste u uređajima uključujući iPhone i iPad, presudio je londonski Apelacioni sud, odbacujući žalbu... Odbijena žalba kompanije Apple

Apple je bez dozvole koristio dva telekomunikaciona patenta koja se koriste u uređajima uključujući iPhone i iPad, presudio je londonski Apelacioni sud, odbacujući žalbu tehnološkog giganta u dugotrajnom sporu sa američkim nosiocem patenta.

Kompanija Optis Cellular Technology iz Teksasa tužila je Apple 2019. godine zbog korišćenja patenata za koje Optis kaže da su od ključnog značaja za 4G tehnologiju koja se koristi u mobilnim telefonima, prenosi Reuters.

Visoki sud u Londonu presudio je prošle godine da su dva 4G patenta kompanije Optis neophodni za 4G tehnologiju u mobilnim telefonima i da je Apple prekršio zakon kada ih je koristio.

Apple je uložio žalbu na tu odluku u maju, tvrdeći da dva sporna patenta nisu od suštinskog značaja za 4G tehnologiju i da nisu prekršili zakon o patentima.

Međutim, Apelacioni sud je odbacio žalbu kompanije Apple, a sudija Kolin Birs (Colin Birss) je u pisanoj presudi rekao da Viši sud „ima pravo da odbije argument kompanije Apple“ i da patenti jesu neophodni za tehnologiju koju koristi kompanija Apple.

Apple i Optis nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Presuda od utorka je najnovija odluka u pravnoj borbi između kompanije Apple i Optisa, koja je počela 2019. godine i izazvala je šest odvojenih suđenja i nekoliko žalbenih saslušanja samo u Britaniji.

Apelacioni sud je prošlog meseca usvojio žalbu Optisa na raniju odluku o opozivu još dva patenta u vezi sa 4G tehologijom, nakon odluke iz oktobra da Optis ima pravo na sudsku zabranu u cilju zaustavljanja kompanije Apple u upotrebi patenata kompanije Optis, pre nego što sud donese odluku o pravičnim, razumnim i nediskriminatorskim uslovima korišćenja.

Apple je ranije ove godine dobio dozvolu na žalbu povodom odluke iz oktobra.

  • AJA

    10.7.2023 #1 Author

    I ovde spanska serija u sezonama 😂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...