Nastavlja se reorganizacija najbogatijeg startapa

OpenAI postaje profitno preduzeće, Altmanu sedam odsto vlasništva 

Svet

26.9.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OpenAI postaje profitno preduzeće, Altmanu sedam odsto vlasništva  OpenAI postaje profitno preduzeće, Altmanu sedam odsto vlasništva 
OpenAI razmatra davanje izvršnom direktoru Semu Altmanu udeo od sedam odsto u kompaniji koja se restrukturira da postane profitno preduzeće. Kompanija razmatra da postane... OpenAI postaje profitno preduzeće, Altmanu sedam odsto vlasništva 

OpenAI razmatra davanje izvršnom direktoru Semu Altmanu udeo od sedam odsto u kompaniji koja se restrukturira da postane profitno preduzeće.

Kompanija razmatra da postane “korporacija za javnu dobrobit”, sa zadatkom da ostvaruje profit i pomaže društvu, piše Bloomberg na osnovu saznanja od insajdera. O toj tranziciji se još uvek razgovara i rok nije određen, rekao je jedan od neimenovanih izvora.

U saopštenju, portparol je rekao da OpenAI ostaje „fokusiran na izgradnju veštačke inteligencije koja koristi svima“.

Bloomberg je saznao da OpenAI razmatra da postane profitna kompanija.

Pored toga, tehnička direktorka Mira Murati rekla je u sredu da odlazi iz firme, što je iznenađujući potez koji označava najnoviji odlazak nekog člana visokog menadžmenta iz startapa. U mesecima nakon što je iznenada otpustio, a zatim ponovo angažovao Altmana prošle godine, OpenAI je bio u stanju promene — izgubio je više menadžera i promenio strukturu nekih od svojih timova.

U izjavi objavljenoj na društvenoj mreži X, Murati je rekla da odlazi jer želi da “dobije vreme i prostor za sopstveno istraživanje“. Kao odgovor, Altman je izrazio “ogromnu zahvalnost“ za njen doprinos, napisavši: „Teško je preceniti koliko je Mira značila OpenAI-ju, našoj misiji i svima nama lično“. Rekao je i da će uskoro sa zaposlenima podeliti više o planovima tranzicije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.