PANDEMIJA IZMEŠTA RADNIKE IZ KANCELARIJA Nemci planiraju da ozakone rad od kuće

BiznisSvetVesti

27.4.2020 11:34 Autor: Ljiljana Begović 1

PANDEMIJA IZMEŠTA RADNIKE IZ KANCELARIJA Nemci planiraju da ozakone rad od kuće PANDEMIJA IZMEŠTA RADNIKE IZ KANCELARIJA Nemci planiraju da ozakone rad od kuće
Nemački ministar za rad Hubertus Hajl (Hubertus Heil) izjavio je da namerava da predloži uvođenje zakonskog prava na rad od kuće u slučajevima u... PANDEMIJA IZMEŠTA RADNIKE IZ KANCELARIJA Nemci planiraju da ozakone rad od kuće

Nemački ministar za rad Hubertus Hajl (Hubertus Heil) izjavio je da namerava da predloži uvođenje zakonskog prava na rad od kuće u slučajevima u kojima je to izvodljivo, i nakon što pandemija korona virusa postane prošlost.

Hajl je rekao da takav zakon želi da predloži na jesen i da je, prema prvim procenama, tokom pandemije procenat ljudi koji rade od kuće porastao sa 12 na 25 posto. Na taj način sada je radno angažovano ukupno oko osam miliona ljudi. „Svi koji to žele, a posao im to dozvoljava, trebalo bi da imaju mogućnost da rade od kuće, čak i kada se pandemija korona virusa okonča. Za vreme pandemije saznajemo koliko posla se u današnje vreme može obaviti od kuće“, izjavio je Hajl.

Grčki radnici takođe podržavaju rad od kuće

Istraživanje globalne mreže profesionalnih firmi „KPMG“ pokazuje da su se u Grčkoj svi oni koji rade od kuće uspešno prilagodili digitalnoj transformaciji. Čini se da su radnici, a posebno mlađe generacije, spremne da pređu na drugačiji model rada uz veću upotrebu tehnologije.

Foto:Pexels.com

Većina radnika koji su učestvovali u anketi sprovedenoj u periodu od 3. marta do 5. aprila, visokoobrazovani su radnici koji rade kao rukovodioci na raznim nivoima. Gotovo svi ispitanici, njih 95 odsto, rekli su da pozitivno gledaju na efikasnost mera koje sprovode njihove kompanije u rešavanju pandemijske krize CovidD-19, prenosi Tanjug.

Ogromna većina radnika, njih 88 procenata koji rade od kuće, rekla je da je to zadovoljavajući ili vrlo zadovoljavajući oblik rada, 81 procenat je rekao da su se prilagodili ovom obliku rada, a samo šest procenata reklo je da ne zna da li bi mogli da se prilagode.

  • Rada

    30.4.2020 #1 Author

    Nisam sigurna da je ovo dobar potez. U redu je da u nekim situacijama (kao što je ova koja nas je zadesila) poslodavci omoguće rad od kuce, ali ipak su kolektiv i radna atmosfera bitne stavke u ostvarivanju dobrih rezultata.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...