Vrednost ugovora 1, 62 milijarde dolara

Paramount najavio prodaju izdavačke kuće Simon & Schuster

KulturaLifestyleSvet

8.8.2023 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Paramount najavio prodaju izdavačke kuće Simon & Schuster Paramount najavio prodaju izdavačke kuće Simon & Schuster
Paramount Global je postigao dogovor o prodaji izdavačke kuće Simon & Schuster, najvećeg američkog izdavača, privatnoj investicijskoj kompaniji KKR za 1,62 milijarde dolara. Predložena... Paramount najavio prodaju izdavačke kuće Simon & Schuster

Paramount Global je postigao dogovor o prodaji izdavačke kuće Simon & Schuster, najvećeg američkog izdavača, privatnoj investicijskoj kompaniji KKR za 1,62 milijarde dolara.

Predložena prodaja, ako prođe, okončaće višegodišnje napore da se proda prestižna izdavačka kuća – čiji su autori Stiven King (Stephen King), Kolin Huver (Colleen Hoover) i Bob Vudvord (Bob Woodward) – nakon pokušaja da izdavačku kuću kupi Penguin Random House za 2,18 milijardi dolara.

„Drago nam je što smo postigli dogovor o transakciji koja donosi odličnu vrednost akcionarima kompanije Paramount, a istovremeno pozicionira Simon & Schuster za sledeću fazu rasta sa kompanijom KKR“, rekao je predsednik i izvršni direktor Paramount Globala Bob Bakiš (Bob Bakish) u saopštenju, a prenosi francuska novinska agencija AFP.

Nakon kupovine – za koju je Paramount rekao da će biti izvršena u potpunosti u gotovini – Simon & Schuster će postati „samostalna privatna kompanija“, navodi se u saopštenju.

„Uz podršku kompanije KKR, radujemo se saradnji na novim strategijama koje će poboljšati našu sposobnost da čitaocima pružimo veliki izbor knjiga, a istovremeno autorima najbolju moguću publikaciju koju mogu da dobiju“, rekao je predsednik i izvršni direktor izdavačke kuće Simon & Schuster Džonatan Karp (Jonathan Karp).

Kompanija je četvrta po veličini od američkih izdavačkih kuća „Big Five“, koje čine i HarperCollins, Hachette Book Group USA i Macmillan Publishers.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...