POPUŠTANJE MERA UTICALO NA POSLOVANJE AMERIČKOG GIGANTA Coca-Cola posle pada dobiti beleži poboljšanje

SvetVesti

21.7.2020 16:39 Autor: Julijana Vincan 1

POPUŠTANJE MERA UTICALO NA POSLOVANJE AMERIČKOG GIGANTA Coca-Cola posle pada dobiti beleži poboljšanje POPUŠTANJE MERA UTICALO NA POSLOVANJE AMERIČKOG GIGANTA Coca-Cola posle pada dobiti beleži poboljšanje
Kompanija Coca-Cola objavila je da je u drugom tromesečju zabeležila pad prilagođene dobiti za 33 odsto po akciji na godišnjem nivou, ali da uočava... POPUŠTANJE MERA UTICALO NA POSLOVANJE AMERIČKOG GIGANTA Coca-Cola posle pada dobiti beleži poboljšanje

Kompanija Coca-Cola objavila je da je u drugom tromesečju zabeležila pad prilagođene dobiti za 33 odsto po akciji na godišnjem nivou, ali da uočava poboljšanje tražnje usled ublažavanja restriktivnih mera u svetu uvedenih zbog pandemije Covid-19.

Neto zarada preduzeća u drugom fiskalnom tromesečju iznosila je 1,78 milijardi dolara, ili 41 cent po akciji. To je pad u odnosu na isti period prošle godine, kada je bila 2,61 milijardi dolara ili 61 cent po akciji, prenosi CNBC.

Foto: Pixabay.com

Kada se izuzmu jednokratne stavke, američki proizvođač bezalkoholnih pića zaradio je 42 centa po akciji, što je iznad 40 centi po akciji, koliko su predviđali analitičari u anketi finansijske kompanije „Refinitiv“.

Neto prodaja čuvenog „crnog pića“ u izveštajnom periodu je pala za 28 procenata na 7,2 milijarde dolara, što je u skladu sa očekivanjima tržišnih aktera.

  • Stefan

    21.7.2020 #1 Author

    Sve je oslabilo zbog citave situacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...