POVRATAK BORISA DŽONSONA NA POSAO Želim da ekonomija krene, ali neću žrtvovati narod

SvetVesti

27.4.2020 11:24 Autor: Vladimir Jokanović 0

POVRATAK BORISA DŽONSONA NA POSAO Želim da ekonomija krene, ali neću žrtvovati narod POVRATAK BORISA DŽONSONA NA POSAO Želim da ekonomija krene, ali neću žrtvovati narod
Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) vratio se u ponedeljak na posao nakon što se oporavio od bolesti Covid-19. Najpre je zahvalio narodu i... POVRATAK BORISA DŽONSONA NA POSAO Želim da ekonomija krene, ali neću žrtvovati narod

Britanski premijer Boris Džonson (Boris Johnson) vratio se u ponedeljak na posao nakon što se oporavio od bolesti Covid-19. Najpre je zahvalio narodu i rekao bilo je da mu je žao što je bio daleko od svog radnog stola u premijerskom kabinetu u Downing street 10.

„Svakoga dana znam da ovaj virus donosi novu tugu“, rekao je britanski premijer, zahvaljujući svima koji su se angažovali u borbi protiv širenja zaraze. „Tačno je da je ovo najveći pojedinačni izazov sa kojim se ova zemlja suočila od rata. Tačno je i da napredujemo“, naveo je Džonson.

On je upozorio da se Velika Britanija nalazi u tački „maksimalnog rizika“ u vezi sa širenjem epidemije, kao i da neće „žrtvovati britanski narod“ tako što će prebrzo ublaži mere ograničenja kontakta. „Znam da je teško. Želim da ekonomija krene što je brže moguće, ali odbijam da žrtvujem britanski narod i rizikujem drugi talas“, rekao je Džonson.

Britanski premijer istakao je da Vlada ne može da precizira kako će i koliko brzo sprovoditi postepeno ublažavanje mera, ali da će se te odluke donositi sa „maksimalnom mogućom transparentnošću“.

Britanski premijer primljen je u bolnicu na lečenje u nedelju 5. aprila nakon što se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo 10 dana nakon što je pozitivno testiran na korona virus. Iste večeri prebačen je na intenzivnu negu u bolnici u Londonu.

Po savetu mog doktora došao sam u bolnicu na rutinske testove jer još osećam simptome korona virusa. Dobro sam raspoložen i u kontaktu sam sa svojim timom, dok se svi borimo protiv ovog virusa kako bi svi bili bezbedni, saopštio je Džonson 6. aprila.

Dok London razmatra ublažavanje epidemioloških mera, Velika Britanija je šesta u svetu po broju registrovanih slučajeva zaraze korona virusom. Od ukupno  152.840 evidentiranih osoba pozitivnih na korona virus, 20.732 je preminulo. U Britaniji je na korona virus do sada testirano 669.850 osoba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...