radnici nisu zadovojni ponudom

Prekinuti pregovori sindikata sa avio-kompanijom Boeing

Firme u fokusuSvet

28.9.2024 10:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prekinuti pregovori sindikata sa avio-kompanijom Boeing Prekinuti pregovori sindikata sa avio-kompanijom Boeing
Međunarodno udruženje radnika u vazduhoplovstvu (IAM) saopštilo je kasno u petak da su njegovi pregovori o plaćanju sa avio-kompanijom Boeing prekinuti i da u... Prekinuti pregovori sindikata sa avio-kompanijom Boeing

Međunarodno udruženje radnika u vazduhoplovstvu (IAM) saopštilo je kasno u petak da su njegovi pregovori o plaćanju sa avio-kompanijom Boeing prekinuti i da u ovom trenutku nema zakazanih datuma za pregovore.

„Ostajemo otvoreni za razgovore s firmom, bilo direktne ili posredovane“, saopštio je IAM u objavi.

Iz Boeing-a su rekli da ta kompanija ostaje predana ponovnom postavljanju odnosa sa svojim zaposlenima i želi postići dogovor što je pre moguće, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Više od 32.000 radnika Boeing-a u području Sijetla i Portlanda, država Oregon, napustili su posao 13. septembra u prvom štrajku sindikata od 2008. godine, zaustavivši proizvodnju modela aviona uključujući Boeingov najprodavaniji 737 MAX.

Sindikat traži povećanje plata od 40 odsto i vraćanje penzije s definisanim primanjima koja je ugovorom oduzeta pre deset godina.

Boeing je u ponedjeljak dao poboljšanu ponudu radnicima u štrajku koju je opisao kao svoju najbolju i konačnu, koja bi radnicima dala povišicu od 30 odsto tokom četiri godine i vratila bonus na učinak, ali sindikat je rekao da njegovi članovi smatraju da to nije dovoljno.

  • HANA

    28.9.2024 #1 Author

    Svaka čast ovom sidikatu kako se bori za svoje radnike.
    Ne pristaju na manje od iznetih zahteva…
    Idu do kraja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.