izostala očekivanja ekonomista za godišnji tempo prodaje

Prodaja kuća u SAD opala za 2,4 odsto u martu

NekretnineSvetU fokusu

20.4.2023 17:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prodaja kuća u SAD opala za 2,4 odsto u martu Prodaja kuća u SAD opala za 2,4 odsto u martu
Prodaja kuća u Sjedinjenim Američkim državama na sekundarnom tržištu smanjena je u martu, jer je potražnja za kućama u privatnom vlasništvu i dalje ograničena... Prodaja kuća u SAD opala za 2,4 odsto u martu

Prodaja kuća u Sjedinjenim Američkim državama na sekundarnom tržištu smanjena je u martu, jer je potražnja za kućama u privatnom vlasništvu i dalje ograničena visokim stopama hipoteka.

Trenutna prodaja kuća pala je 2,4 odsto u martu u odnosu na prethodni mesec na godišnji tempo od 4,44 miliona jedinica, saopštilo je u četvrtak Nacionalno udruženje prodavaca nekretnina, prenosi Financial Times.

Pad je usledio nakon povećanja prodaje od 13,8 odsto u februaru, ali su izostala očekivanja ekonomista za godišnji tempo prodaje od 4,5 miliona jedinica.

„Prodaja kuća pokušava da se oporavi i veoma je osetljiva na promene hipotekarnih stopa“, rekao je Lorens Jun, glavni ekonomista NAR-a.

On je dodao da su istovremeno višestruke ponude za one koji po prvi put odlučuju da kupe nekretninu prilično uobičajene, što implicira da je potrebna veća ponuda da bi se u potpunosti zadovoljila potražnja.

  • Vale

    23.4.2023 #1 Author

    Treba da bude veca ponuda jer je I traznja veca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...