RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U TURSKOJ Samo u julu veća za 8,4 odsto, roba za široku potrošnju zabeležila rekord

SvetVesti

14.9.2020 15:59 Autor: Julijana Vincan 0

RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U TURSKOJ  Samo u julu veća za 8,4 odsto, roba za široku potrošnju zabeležila rekord RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U TURSKOJ  Samo u julu veća za 8,4 odsto, roba za široku potrošnju zabeležila rekord
Industrijska proizvodnja u Turskoj porasla je u julu za 8,4 odsto u odnosu na prethodni mesec. Na godišnjem nivou zabeležila je rast od 4,4... RAST INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE U TURSKOJ  Samo u julu veća za 8,4 odsto, roba za široku potrošnju zabeležila rekord

Industrijska proizvodnja u Turskoj porasla je u julu za 8,4 odsto u odnosu na prethodni mesec. Na godišnjem nivou zabeležila je rast od 4,4 procenta.

Zavod za statistiku Turske saopštio je da je proizvodnja robe za široku potrošnju u julu zabeležila rekordan rast od 8,6 odsto.

Foto: Pixabay.com

Sektor vađenja rude i kamena ostvario je povećanje za 5,4 procenta. Snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija porasli su za 6,4 odsto„, navodi se u izveštaju TurkStata, koji prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju Anadolija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...