AllSides Technologies pokušaće da ga spreči u tome

Soros želi da preuzme drugu najveću radio-kompaniju u SAD

BiznisInvesticijeSvet

26.2.2024 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Soros želi da preuzme drugu najveću radio-kompaniju u SAD Soros želi da preuzme drugu najveću radio-kompaniju u SAD
Milijarder Džordž Soros (George Soros) uskoro bi mogao da preuzme veliki udeo u drugoj po veličini radio-kompaniji u SAD. Time bi stavio pod svoje... Soros želi da preuzme drugu najveću radio-kompaniju u SAD

Milijarder Džordž Soros (George Soros) uskoro bi mogao da preuzme veliki udeo u drugoj po veličini radio-kompaniji u SAD.

Time bi stavio pod svoje upravljanje više od 220 stanica širom zemlje i dobio kontrolu nad medijskim sadržajem. Međutim, AllSides Technologies, ​​kompanija za tehnološka rešenja posvećena „održavanju ravnoteže” u medijskom prostoru, pokušaće da ga spreči u tome, piše Seebiz.

Naime, oni nude rešenje za radio-stanice i druge informativne stanice koje pate od „krize integriteta“ jer se pojavila vest da će Soros Fund Management postati najveći akcionar Audacy, druge najveće radio-kompanije u SAD, kao i vlasnik 235 radio stanica na 48 medijskih tržišta.

AllSides nudi tehnološke alate i usluge koje pomažu redakcijama i korisnicima vesti u borbi protiv pristrasnosti, dezinformacija i manipulacije, a najavio je i novu uslugu, AllSides Balanced News Minute, komponentu koja prati ključne razlike u nacionalnom izveštavanju o naslovima. On će dopuniti postojeće AllSides izvore vesti koji nude gotov, nepristrasan sadržaj slušaocima i čitaocima digitalnih vesti, i biće dostupni širom SAD u narednih nekoliko meseci.

AllSides, takođe, nudi alate za merenje koji pokazuju da li publika prepoznaje političku pristrasnost u izveštavanju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...