ostvaruju se najavljene velike smene u rukovodstvu kompanije

Stellantis otpušta finansijsku direktorku koja je prva upozorila na pad profita

Svet

11.10.2024 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis otpušta finansijsku direktorku koja je prva upozorila na pad profita Stellantis otpušta finansijsku direktorku koja je prva upozorila na pad profita
Stellantis će otpustiti finansijsku direktorku u okviru šire promene rukovodstva, što je dramatičan korak proizvođača automobila u pokušaju da povrati poverenje investitora i stabilizuje... Stellantis otpušta finansijsku direktorku koja je prva upozorila na pad profita

Stellantis će otpustiti finansijsku direktorku u okviru šire promene rukovodstva, što je dramatičan korak proizvođača automobila u pokušaju da povrati poverenje investitora i stabilizuje svoje sve lošije poslovanje.

Finansijska direktorka Natali Najt (Natalie Knight) napustiće kompaniju i zameniće je Dag Osterman (Doug Ostermann), saopštio je Stellantis. Najt, koja se pridružila proizvođaču automobila prošle godine, nedavno se suočila sa negativnom reakcijom zbog prošlomesečnog upozorenja o profitu, koje je usledilo nedelju dana nakon što je okarakterisala celogodišnji cilj kompanije kao „ambiciozan“.

Najt je zapravo prvi izvršni direktor koji je podigao uzbunu zbog Stellantisovih očekivanja tokom razgovora sa investitorima 30. aprila. Dok su akcije već bile u opadajućem trendu pre tog događaja, njihov pad se od te tačke ubrzao.

Uve Hohgešurc (Uwe Hochgeschurtz), koji je bio glavni operativni direktor za prošireni region Evrope, takođe će napustiti kompaniju. Stellantis je promenio i svoj menadžment u Severnoj Americi na vrhu brendova Maserati i Alfa Romeo.

Ovi potezi dolaze nakon što je Stellantisov odbor direktora ove sedmice održao dvodnevni sastanak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Stellantis ima otežano poslovanje zbog sve konkurentnijeg tržišta automobila i internih problema, uključujući kašnjenja modela, što stavlja glavnog izvršnog direktora Karlosa Tavaresa (Carlos Tavares) pod jak pritisak. Investitori, prodavci i sindikati ga redom imenuju kao odgovornog zbog pada prodaje, zastarele američke ponude vozila i naduvenog inventara.

Bloomberg je u sredu izvestio da Tavares očekuje sveobuhvatnu promenu menadžmenta. I njegov ugovor ističe početkom 2026. godine, a upravni odbor mu već traži naslednika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.