cilj smanjenje emisije i zagađenja

Svetska banka odobrila projekat čiste energije od 1,14 milijardi dolara u Indoneziji

EkologijaSvetU fokusu

27.6.2023 18:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svetska banka odobrila projekat čiste energije od 1,14 milijardi dolara u Indoneziji Svetska banka odobrila projekat čiste energije od 1,14 milijardi dolara u Indoneziji
Svetska banka saopštila je u utorak da je odobrila projekat vredan 1,14 milijardi dolara za proširenje pristupa čistijoj električnoj energiji u istočnoj Indoneziji, za... Svetska banka odobrila projekat čiste energije od 1,14 milijardi dolara u Indoneziji

Svetska banka saopštila je u utorak da je odobrila projekat vredan 1,14 milijardi dolara za proširenje pristupa čistijoj električnoj energiji u istočnoj Indoneziji, za koji će obezbediti finansijsku podršku od 500 miliona dolara.

Program će povezati oko dva miliona ljudi na električnu mrežu, povećati ulaganja u solarnu energiju i pomoći indonezijskom državnom preduzeću Perusahaan Listrik Negara (PLN) da poboljša svoje kapacitete za upravljanje energetskom tranzicijom, navodi se u saopštenju Svetske banke, prenosi Reuters.

Projekat će biti sufinansiran od strane Svetske banke, privatnog sektora i PLN i uključiće finansiranje Kanadskog fonda za čistu energiju i klimu u šumama i Fonda za čistu tehnologiju.

Projekat će „mobilisati finansiranje privatnog sektora za energetsku tranziciju Indonezije i pomoći zajednicama da se prilagode klimatskim promenama“, istakla je potpredsednica Svetske banke za istočnu Aziju i Pacifik, Manuela V Fero (Manuela V Ferro).

Indonezija, koja koristi ugalj za većinu svoje električne energije, ima za cilj da smanji emisije za 32 procenta do 2030. i da dostigne neto nultu emisiju do 2060. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...