broj obolelih u padu godinu dana

SZO: Ukinuto vanredno stanje povodom Covida-19

Svet

5.5.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

SZO: Ukinuto vanredno stanje povodom Covida-19 SZO: Ukinuto vanredno stanje povodom Covida-19
Svetska zdravstvena organizacija ukinula je u petak vanredno stanje koje je proglasila pre tri godine usled pojave Covida-19. Vanredno stanje pandemije korona virusa je... SZO: Ukinuto vanredno stanje povodom Covida-19

Svetska zdravstvena organizacija ukinula je u petak vanredno stanje koje je proglasila pre tri godine usled pojave Covida-19.

Vanredno stanje pandemije korona virusa je završeno nakon skoro 20 miliona smrtnih slučajeva, saopštila je ova organizacija, preneo je Financial Times.

Telo UN-a je saopštilo da je prekinulo označavanje Covid-19 kao „vanrednog stanja za javno zdravlje od međunarodnog značaja” ili PHEIC – najviše mogućeg nivoa prema međunarodnim zdravstvenim propisima.

Obraćajući se novinarima u petak, generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je da je broj slučajeva inficirnih Covidom-19 više od godinu dana u padu.

„U četvrtak se komitet za vanredne situacije sastao 15. put i preporučio mi da proglasim kraj vanredne situacije od međunarodnog značaja. Prihvatio sam taj savet“, istakao je on.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...