inflacija uzima maha

Tesco supermarketi uočavaju promene u ponašanju kupaca

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusu

17.6.2022 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Tesco supermarketi uočavaju promene u ponašanju kupaca Tesco supermarketi uočavaju promene u ponašanju kupaca
Lanac supermarketa Tesco saopštio je da postoje „neke rane naznake promene ponašanja kupaca“ među potrošačima u Velikoj Britaniji pošto je inflacija počela da uzima... Tesco supermarketi uočavaju promene u ponašanju kupaca

Lanac supermarketa Tesco saopštio je da postoje „neke rane naznake promene ponašanja kupaca“ među potrošačima u Velikoj Britaniji pošto je inflacija počela da uzima maha, ali je svoju prognozu za celu godinu ostavio nepromenjenom.

Grupacija je saopštila da je stekla tržišni udeo u Velikoj Britaniji, njenom do sada najvećem tržištu, iako je prodaja u u ovom lancu supermarketa pala za 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu, prenosi Financial times.

Potrošači su bili podvrgnuti pravilima zatvaranja veći deo istog perioda pre godinu dana, a zatvaranje ugostiteljskih objekata povećalo je prodaju u supermarketima.

Prodaja je opala za 2,4 odsto u Irskoj, ali je došlo do povećanja u centralnoj Evropi i u Booker-u, veletrgovcu u Velikoj Britaniji.

Izvršni direktor Ken Marfi (Ken Murphy) rekao je da se kupci suočavaju sa „neviđenim povećanjem troškova života“ i obećao da će raditi sa dobavljačima „kako bi inflaciju ublažili što je više moguće“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...