TESTIRANJA COVID VAKCINA OSNAŽILA EVROPSKE AKCIJE Pozitivnija kretanja finansijskih tržišta

NovacSvetVesti

2.7.2020 12:15 Autor: Julijana Vincan 0

TESTIRANJA COVID VAKCINA OSNAŽILA EVROPSKE AKCIJE Pozitivnija kretanja finansijskih tržišta TESTIRANJA COVID VAKCINA OSNAŽILA EVROPSKE AKCIJE Pozitivnija kretanja finansijskih tržišta
Evropske akcije ojačale su u četvrak, pošto su ohrabrujući ekonomski podaci iz raznih delova sveta i nade u pronalazak vakcine protiv korona virusa podigle... TESTIRANJA COVID VAKCINA OSNAŽILA EVROPSKE AKCIJE Pozitivnija kretanja finansijskih tržišta

Evropske akcije ojačale su u četvrak, pošto su ohrabrujući ekonomski podaci iz raznih delova sveta i nade u pronalazak vakcine protiv korona virusa podigle tržišno raspoloženje. Panevropski indeks Stoks 600, ojačao je za 0,9 procenta četvrti dan zaredom.

Najveći dobitnici bile su akcije banaka, zatim proizvođača automobila i kompanija u sektoru putovanja i zabave, sa rastom vrednosti između 1,5 i 2,0 odsto, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Finansijska tržišta su u drugo polugodište ušla s pozitivnim kretanjima, jer poslovna istraživanja pokazuju da se pad globalne proizvodnje izazvan pandemijom ublažio u junu, i da prva testiranja vakcine na ljudima daju ohrabrujuće rezultate.

Osim toga, u krugovima ekonomskih stručnjaka očekuje se da će izveštaj o zaposlenosti, odnosno o platnim spiskovima u SAD, pokazati da je u junu otvoren veliki broj radnih mesta, iako rastući broj slučajeva preti da podrije oporavak.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...