potražnja bila jaka u nekim azijskim zemljama

Toyota prevazišla probleme, prvi rast prodaje nakon šest meseci

AutomobiliLifestyleSvet

29.8.2024 19:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Toyota prevazišla probleme, prvi rast prodaje nakon šest meseci Toyota prevazišla probleme, prvi rast prodaje nakon šest meseci
Globalna prodaja proizvođača automobila Toyota Motor, uključujući podružnice Daihatsu Motor i Hino Motors, porasla je za 0,7 odsto na 924.918 jedinica u julu, što... Toyota prevazišla probleme, prvi rast prodaje nakon šest meseci

Globalna prodaja proizvođača automobila Toyota Motor, uključujući podružnice Daihatsu Motor i Hino Motors, porasla je za 0,7 odsto na 924.918 jedinica u julu, što je prvi rast nakon pet uzastopnih meseci pada, navodi se u saopštenju kompanije.

Svetska proizvodnja je porasla za 0,6 procenata na 923.658 jedinica, piše Bloomberg.

Dok je potražnja bila jaka u nekim azijskim zemljama, kao što je za sportska terenska vozila u Indiji, opoziv modela Grand Highlander i Lexus TX u SAD doveo je do smanjenja broja prodatih vozila u julu.

I dok je Toyotin novi lokalno proizveden minivan Granvia imao snažnu prodaju u Kini, kompanija se i dalje suočava sa oštrom konkurencijom domaćih proizvođača automobila u zemlji, ali i sa konkurencijom spolja.

Japanski javni servis NHK izvestio je ranije ovog meseca da je Toyota revidirala svoju godišnju globalnu proizvodnju sa 10,3 miliona jedinica na 9,8 miliona jedinica zbog skandala, tačnije varanju pri testiranju sedam modela automobila.

  • Manja

    29.8.2024 #1 Author

    Blago njima, vratice se u normalu i porast…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    1.9.2024 #2 Author

    Ozbiljna kompanija,sad krece rast posle prevazilazenja ptoblema koji su imali…

    Odgovori

  • GAGA

    1.9.2024 #3 Author

    Sad ce sve biti odlicno

    Odgovori

  • Lelica

    8.9.2024 #4 Author

    Bitno je da su napredovali

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.