TRAMP NAJAVIO SUSPENZIJU MIGRANTSKIH DOZVOLA Zbog nevidljivog neprijatelja i radnih mesta u SAD

SvetVesti

21.4.2020 10:54 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP NAJAVIO SUSPENZIJU MIGRANTSKIH DOZVOLA Zbog nevidljivog neprijatelja i radnih mesta u SAD TRAMP NAJAVIO SUSPENZIJU MIGRANTSKIH DOZVOLA Zbog nevidljivog neprijatelja i radnih mesta u SAD
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je da će potpisati izvršni akt o privremenoj obustavi svih imigracija u SAD. On je napisao na... TRAMP NAJAVIO SUSPENZIJU MIGRANTSKIH DOZVOLA Zbog nevidljivog neprijatelja i radnih mesta u SAD

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) najavio je da će potpisati izvršni akt o privremenoj obustavi svih imigracija u SAD. On je napisao na twitteru da će to učiniti zbog „napada nevidljivog neprijatelja“ i zbog potrebe zaštite radnih mesta Amerikanaca.

U poslednjih mesec dana više od 20 miliona Amerikanaca podnelo je zahtev za novčanu naknadu za nezaposlene. To je okvirno podjednak broj radnih mesta koja su otvorena tokom prethodnih 10 godina, prenosi BBC.  

„U svetlu napada nevidljivog neprijatelja, kao i radi potrebe da se zaštite radna mesta naših VELIKIH američkih građana, potpisaću izvršnu naredbu da se privremeno suspenduje imigracija u SAD“, napisao je Tramp na twitteru.

Bela kuća nije naknadno komentarisala Trampovu objavu, premda javnost nije sigurna na koga bi se suspenzija mogla odnositi. SAD su već postigle dogovor sa Kanadom i Meksikom da će produžiti ograničenja za nevažna putovanja, najranije do sredine maja. Vašington je u martu, zog pandemije korona virusa obustavio obradu gotovo svih viza, uključujući i migrantske.

Putovanja iz evropskih zemalja i Kine takođe su oštro ograničena, sa izuzetkom osoba sa privremenim vizama za rad, studenata i poslovnih putnika. Tokom vanredne epidemiološke situacije iz SAD je proterano na hiljade nelegalnih migranata sa američke granice sa Meksikom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...