Ukupan izvoz viši za 5,8 odsto

Trgovinski suficit Kanade porastao na 1,4 milijarde dolara u februaru

BiznisSvet

4.4.2024 19:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Trgovinski suficit Kanade porastao na 1,4 milijarde dolara u februaru Trgovinski suficit Kanade porastao na 1,4 milijarde dolara u februaru
Kanadski trgovinski suficit porastao je na 1,4 milijarde dolara u februaru, prema podacima koje je u četvrtak objavio Statistički zavod ove zemlje. Očekivalo se... Trgovinski suficit Kanade porastao na 1,4 milijarde dolara u februaru

Kanadski trgovinski suficit porastao je na 1,4 milijarde dolara u februaru, prema podacima koje je u četvrtak objavio Statistički zavod ove zemlje.

Očekivalo se da će ta cifra biti 0,7 milijardi dolara, dok je trgovinski suficit u januaru iznosio 608 miliona dolara, prenosi Anadolu Agency.

Ukupan izvoz je u februaru porastao za 5,8 odsto, što je najveći procenat povećanja od prošlog avgusta, dok je uvoz porastao za 4,6 procenata, navodi se u saopštenju statističkog organa.

„Sve u svemu, uočeno je povećanje u devet od 11 sekcija proizvoda“, navodi se u saopštenju i dodaje da je rastu najviše doprineo uvoz sirove nafte, koji je porastao za devet odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...