Prodaja porasla na 20,8 milijardi dolara

Trostruki porast neto prihoda kompanije ArcelorMittal

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSvetU fokusu

10.2.2022 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Trostruki porast neto prihoda kompanije ArcelorMittal Trostruki porast neto prihoda kompanije ArcelorMittal
Vodeća svetska integrisana kompanija za čelik i rudarstvo ArcelorMittal, u četvrtak je prijavila trostruki porast svog neto prihoda na 4,04 milijarde dolara (3,24 milijarde... Trostruki porast neto prihoda kompanije ArcelorMittal

Vodeća svetska integrisana kompanija za čelik i rudarstvo ArcelorMittal, u četvrtak je prijavila trostruki porast svog neto prihoda na 4,04 milijarde dolara (3,24 milijarde funti) za četvrti kvartal koji je završen 31. decembra 2021. godine.

Ostvaren je neto prihod od 1,2 milijarde dolara (880 miliona funti) u periodu od pre godinu dana. Prodaja je porasla na 20,8 milijardi dolara (15,32 milijarde funti) u periodu oktobar-decembar 2021, preko 14,18 milijardi dolara (10,45 funti) u periodu od pre godinu dana, prenosi Easterneye.biz.

Osnovna zarada po običnoj akciji za kvartal iznosila je 3,93 dolara (2,90 funti) u poređenju sa 1,01 dolara (74 penija) u istom periodu godinu dana ranije. Kompanija računa fiskalnu godinu za period januar-decembar.

Izvršni direktor ArcelorMittal Aditja Mital (Aditya Mittal) rekao je da je 2021. bila jaka godina u kojoj su „ubrzali napredak na mnogim frontovima“.

„Oporavak globalne ekonomije nakon ukidanja početnih ograničenja Covid-19 podržao je snažnu potražnju na svim tržištima, pružajući veoma visok nivo profitabilnosti. Ovo je dodatno ojačalo naš bilans stanja i omogućilo isporuku doslednih prinosa za akcionare, kao i ciljano ulaganje u naše poslovanje”, rekao je Mital, i dodao da je jedina oblast u kojoj nismo zadovoljni je bezbednost.

„Želimo bolje i moramo bolje. U celoj organizaciji svi naši napori su usmereni na ovaj najvažniji segment“, istakao je izvršni direktor.

Prema njegovim rečima, kompanija je „intenzivirala“ svoje opredeljenje za dekarbonizaciju, te planiraju da smanje intenzitet emisije CO2 za 25 procenata do 2030. godine.

  • Zorica S.

    11.2.2022 #1 Author

    Dobar kvalite je uvek na ceni,i odlicno investiraju u svoje poslove.

    Odgovori

  • ZVE84

    11.2.2022 #2 Author

    Neka tako bude i i drugim segmentima….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...