sve podržane aktivnosti sprovode u skladu sa pravilima Evropske komisije

Turska odbacuje navode o pogrešnoj alokaciji sredstava iz fondova EU

EUSvetU fokusu

22.8.2024 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turska odbacuje navode o pogrešnoj alokaciji sredstava iz fondova EU Turska odbacuje navode o pogrešnoj alokaciji sredstava iz fondova EU
Turska je u četvrtak odbacila navode iznete u nekim medijima da nacionalna agencija pogrešno raspoređuje sredstva koja je obezbedila Evropska unija. Turska nacionalna agencija... Turska odbacuje navode o pogrešnoj alokaciji sredstava iz fondova EU

Turska je u četvrtak odbacila navode iznete u nekim medijima da nacionalna agencija pogrešno raspoređuje sredstva koja je obezbedila Evropska unija.

Turska nacionalna agencija od 2004. godine pruža mogućnosti turskim državljanima da pohađaju programe obrazovanja, stažiranja i volontiranja u inostranstvu, olakšavajući i individualni i profesionalni razvoj, navodi se u saopštenju turskog ministarstva inostranih poslova, prenosi Anadolu Agency.

Agencija je od svog osnivanja podržala preko 39.000 projekata grantovima, od kojih je koristilo više od 630.000 građana omogućavajući im da steknu iskustvo i veštine u inostranstvu, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da su grantovi obezbeđeni preko agencije namenjeni podršci projektima razvijenim u saradnji sa međunarodnim partnerima iz javnih institucija, privatnog sektora i grupa civilnog društva.

Oko 46 odsto sredstava dodeljenih u okviru programa Erasmus+ su iskoristili univerziteti, 23 odsto stručne škole, 15 odsto škole, 11 odsto omladinske organizacije i pet odsto institucije koje se bave obrazovanjem odraslih, navodi se u saopštenju.

Sve prijave koje se podnose Turskoj nacionalnoj agenciji ocenjuju nezavisni stručnjaci izvan agencije, a projekti koji ispunjavaju uslove za grantove se biraju u skladu sa tim, navodi se u saopštenju.

Takođe je naglašeno da se sve podržane aktivnosti sprovode u skladu sa pravilima koja je objavila Evropska komisija i pod njenim nadzorom. Ministarstvo je pozvalo javnost da ne obraća pažnju na namerno obmanjujuće novinske izveštaje koji žele da zbune javnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.