VIŠE OD 8 MILIONA OBOLELIH OD KORONE U SVETU Peking beleži nove infekcije, strahuju od drugog talasa epidemije

SvetVesti

15.6.2020 10:21 Autor: Julijana Vincan 0

VIŠE OD 8 MILIONA OBOLELIH OD KORONE U SVETU Peking beleži nove infekcije, strahuju od drugog talasa epidemije VIŠE OD 8 MILIONA OBOLELIH OD KORONE U SVETU Peking beleži nove infekcije, strahuju od drugog talasa epidemije
Registrovano je više od osam miliona slučajeva zaraze korona virusom širom planete, dok se izlečilo oko 4,14 miliona ljudi, a preminulo blizu 436.000. Ministarstvo... VIŠE OD 8 MILIONA OBOLELIH OD KORONE U SVETU Peking beleži nove infekcije, strahuju od drugog talasa epidemije

Registrovano je više od osam miliona slučajeva zaraze korona virusom širom planete, dok se izlečilo oko 4,14 miliona ljudi, a preminulo blizu 436.000.

Ministarstvo Brazila registrovalo je 17.110 novoinficiranih i još 612 smrtnih slučajeva, prenosi CNN. Po broju zaraženih i umrlih od Covid-19, ova zemlja je na drugom mestu u svetu, posle SAD. Broj obolelih i smrtnih slučajeva u Brazilu i dalje raste i najteže je pogođen pandemijom od svih zemalja Latinske Amerike.

Potvrđeno je još 49 novoobolelih u Kini, od kojih 36 u Pekingu, gde je novi klaster infekcije povezan sa pijacom gde se prodaje hrana. Ovo je podstaklo strahove od drugog talasa epidemije, prenosi Guardian. Osim u Pekingu, Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da su tri slučaja potvrđena u provinciji Hebej, koja okružuje Peking.

U glavnom gradu Kine skoro da nije bilo novozaraženih sve do 12. juna, a od petka do ponedeljka, potvrđen je 51 slučaj.

Foto: Pexels.com

Ministarstvo Japana potvrdilo je 62 nova slučaja korona virusa, a nije bilo novih smrtnih slučajeva. Ukupan broj zaraženih u Japanu sada je 18.214, a preminulih 938, navodi CNN.

U Kolumbiji je potvrđeno blizu 51.000 slučajeva, dok se susedni Ekvador približava tom broju, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters. Kolumbija je prijavila 50.939 slučajeva zaraze, a preminulih 1.667. U Ekvadoru ima više od 46.750 zaraženih, a umrlo je 3.896 osoba.

Foto:Tanjug/AP

Meksiko se bliži broju od 150.000 obolelih. Meksičko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je potvrđeno još 4.147 novoinficiranih i 269 preminulih. Tako je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dostigao 146.837, a žitov je izgubila ukupno 17.141 osoba. Vlada te zemlje je saopštila da je pravi broj zaraženih ljudi verovatno znatno veći od zvaničnih podataka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...