nov paket pomoći za izmirivanje računa za utrošenu struju

Više od osam milijardi evra za podršku francuskim kompanijama

Svet

21.11.2022 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Više od osam milijardi evra za podršku francuskim kompanijama Više od osam milijardi evra za podršku francuskim kompanijama
Ministar finansija Bruno Le Mer (Bruno Le Maire) najavio je da će Francuska izdvojiti 8,4 milijarde evra kao pomoć kompanijama radi ublažavanja uticaja rasta... Više od osam milijardi evra za podršku francuskim kompanijama

Ministar finansija Bruno Le Mer (Bruno Le Maire) najavio je da će Francuska izdvojiti 8,4 milijarde evra kao pomoć kompanijama radi ublažavanja uticaja rasta cena struje i gasa, kako bi mogle da budu konkurencija nemačkim preduzećima.

Le Mer je naglasio da je ova pomoć kompanijama namenjena za izmirivanje računa za energiju, prenosi Capital.ba.

„Francuske kompanije će biti zaštićene kao i nemačke. Takođe ćemo se postarati da se pravila konkurencije Evropske unije primenjuju na sve kompanije, bilo da su italijanske, španske, francuske ili nemačke”, istakao je Le Mer za Radio France Internationale (RFI).

Francuska će smanjiti poseban porez na električnu energiju na minimum dozvoljen po pravilima EU i dopustiti kompanijama da koriste poseban mehanizam za dobijanje jeftine nuklearne energije.

Mala preduzeća će, takođe, imati koristi od ograničenja cena energije koja su već na snazi za domaćinstva.

Iz francuskog Ministarstva finansija saopšteno je da je paket pomoći od 8,4 milijarde evra namenjen za 2022. i 2023. godinu. Francuska je već izdvojila 45 milijardi evra za pomoć domaćinstvima.

  • GOCA BG

    21.11.2022 #1 Author

    Tako rade ozbiljne drzave,da maksimalno pomognu privredi i ljudima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...