Nakon dva mandata na čelu opštine Inđija

Vladimir Gak novi predsednik Privredne komore Vojvodine

Svet

12.9.2024 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vladimir Gak novi predsednik Privredne komore Vojvodine Vladimir Gak novi predsednik Privredne komore Vojvodine
Vladimir Gak izabran je za predsednika Privredne komore Vojvodine na sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine. Posle dva mandata koliko je bio na čelu opštine... Vladimir Gak novi predsednik Privredne komore Vojvodine

Vladimir Gak izabran je za predsednika Privredne komore Vojvodine na sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine.

Posle dva mandata koliko je bio na čelu opštine Inđija mandat predsednika Privredne komore Vojvodine donosi nove izazove, ali i nastavak rada sa privrednicima istakao je Gak u obraćanju članovima Skupštine Privredne komore Vojvodine, piše Blic.

„Nastaviću da radim u službi privrede, kako bi nastavili dobar kontinuitet rada Privredne komore Vojvodine, kao takve. Posebnu pažnju posvetićemo ženskom preduzetništvu, jer je to jedan od segmenata privrede koji se posebno razvija u poslednjim godinama. U poslednjih 20 godina u AP Vojvodini uloženo je preko 11 milijardi evra stranih investicija . Nastavićemo da kreiramo kvalitetan privredni ambijent za strane investitore, ali i da podstičemo domaću privredu. Zajednički možemo da unapredimo sve mehanizme funkcionisanja koji će pomoći razvoju privrede i Privredna komora Vojvodina će vam biti na raspolaganju“ istakao je predsednik Privredne komore Vojvodine Vladimir Gak obraćajući se privrednicima na Skupštini Privredne komore Vojvodine.

Na sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine obratila se potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić koja je istakla značaj saradnje Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine ističući da će i u buduće partnerski odnos i sinergija institucija biti temelj ka unapređenju privrednog ambijenta. Sednici skupštine prisustvovali su Vladimir Galić, potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović kao i predstavnici kompanije Toyo Tires.

Vladimir Gak bio je predsednik opštine Inđija od 2016. do 2024. godine. Za vreme osmogodišnjeg mandata na čelu opštine Inđija privučeno je preko 26 novih investicija čija vrednost prelazi milijardu evra. Otvoreno je više od 9.000 novih radnih mesta na teritoriji opštine, što je dovelo da zaposleni u Inđiji imaju najveću prosečnu platu u Sremskom okrugu i treću u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.