ostaju čvrsto predani kineskom tržištu

Volkswagen planira predstavljanje još deset e-modela do 2026. godine

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSvet

18.4.2023 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Volkswagen planira predstavljanje još deset e-modela do 2026. godine Volkswagen planira predstavljanje još deset e-modela do 2026. godine
Nemački Volkswagen (VW) planira da predstavi još deset modela električnih vozila (EV) do 2026. godine i da ostane predan Kini, gde etablirani strani brendovi... Volkswagen planira predstavljanje još deset e-modela do 2026. godine

Nemački Volkswagen (VW) planira da predstavi još deset modela električnih vozila (EV) do 2026. godine i da ostane predan Kini, gde etablirani strani brendovi gube tlo u odnosu na spretne lokalne konkurente.

„Kao VW, ostajemo čvrsto predani Kini. Naše načelo vodilja je razvoj u Kini, za Kinu punom brzinom“, rekao je u utorak Tomas Šafer (Thomas Schafer), izvršni direktor VW ličnih automobila, govoreći na sajmu automobila u Šangaju, prenosi Mina.

Volkswagen, najprodavaniji brand ličnih vozila u Kini decenijama, jedan je od nasleđenih stranih automobilskih brendova čiji se udeo na najvećem svetskom automobilskom tržištu smanjuje, jer zaostaju za kineskim konkurentima u lansiranju električnih automobila. Za prošlu godinu VW je zabeležio pad prodaje za 3,6 odsto na 3,18 miliona vozila.

U februaru je kineski proizvođač električnih vozila BYD prodao više od automobila marke Volkswagen, postavši najprodavanija marka ličnih automobila u Kini drugi mesec u četiri meseca.

Otkrivajući u utorak vrhunski ID.7 EV model, Šafer je rekao da Volkswagen planira da predstavi još deset EV modela do 2026. godine.

Volkswagen je ranije najavio da namerava da ubrza vreme izlaska novih modela na tržište s četiri godine na bliži prosek od 2,5 godina za svoje kineske partnere, delimično daljom lokalizacijom istraživanja i razvoja za kineske modele.

Šafer je rekao da kompanija ulaže velika sredstva sa svojim kineskim partnerima u zajedničkom ulaganju u dizajn, proizvodnju, kao i istraživanje i razvoj, dodajući da ima do dve hiljade programera u svom centru za istraživanje i razvoj u pokrajini Anhui.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...