premijer naglasio da je srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom

Vučević sa predstavnicima kompanije NTT Data o novim investicijama

Svet

4.6.2024 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučević sa predstavnicima kompanije NTT Data o novim investicijama Vučević sa predstavnicima kompanije NTT Data o novim investicijama
Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije NTT Data iz Japana i delegacijom ambasade Japana o novim investicijama i mogućnostima za... Vučević sa predstavnicima kompanije NTT Data o novim investicijama

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije NTT Data iz Japana i delegacijom ambasade Japana o novim investicijama i mogućnostima za unapređenje saradnje, saopštilo je ministarstvo.

Vučević je poručio da potencijal za saradnju sa japanskom IT kompanijom vidi u okviru plana EXPO 2027 i to u oblastima kao što su sajber bezbednost, izgradnja digitalnih platformi i pametnih gradova, prenosi Beta.

Naglasio je da je Srbija zemlja sa odličnom poslovnom klimom, posebno za investicije u oblasti informacionih tehnologija i da je lider regiona u inovativnim tehnologijama i oblasti veštačke inteligencije.

„Sektor informacionih tehnologija u Srbiji beleži stalni rast poslednjih godina i samim tim postaje jedna od najperspektivnijih i najatraktivnijih privrednih grana u Srbiji“, naveo je Vučević.

Istakao je da bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Japana sve više dobija na intenzitetu i naglasio da ga posebno raduje to što su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u zemlji i da sve veći broj japanskih kompanija posluje na srpskom tržištu.

Ambasador Japana u Beogradu Akiru Imamura istakao je da kompanija NTT Data želi da u okviru Plana EXPO 2027 razvija pametne gradove koji koriste potencijale tehnologije i inovacija, zajedno sa drugim resursima, kako bi efikasnije promovisali održivi razvoj i da bi obezbedili poboljšanje kvaliteta života građana.

Imamura je naglasio da je značajan broj japanskih kompanija zainteresovan da posluje u Srbiji, a da je važna stavka na tom putu orijentisanost Srbije na oblasti biotehnologije i veštačke inteligencije.

  • SENSEI

    5.6.2024 #1 Author

    Samo napred kada je u pitanju razvoj tehnologije u Srbiji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.