ZA PRODAJU TIKTOKA POTREBNA SAGLASNOST PEKINGA Kina posle 12 godina ažurirala pravila izvoza tehnologija

Hi-techLifestyleSvetVesti

31.8.2020 11:13 Autor: Vladimir Jokanović 0

ZA PRODAJU TIKTOKA POTREBNA SAGLASNOST PEKINGA Kina posle 12 godina ažurirala pravila izvoza tehnologija ZA PRODAJU TIKTOKA POTREBNA SAGLASNOST PEKINGA Kina posle 12 godina ažurirala pravila izvoza tehnologija
Kineska kompanija ByteDance saopštila je da će slediti nova izmenjena pravila za izvoz tehnologija, a to bi moglo da zakomplikuje kupoprodaju njene društve platforme... ZA PRODAJU TIKTOKA POTREBNA SAGLASNOST PEKINGA Kina posle 12 godina ažurirala pravila izvoza tehnologija

Kineska kompanija ByteDance saopštila je da će slediti nova izmenjena pravila za izvoz tehnologija, a to bi moglo da zakomplikuje kupoprodaju njene društve platforme TikTok u SAD.  Kina je u petak ažurirala svoju listu tehnologija koje podležu izvoznim ograničenjima, uključujući tehnologije prepoznavanja glasa i proizvodnje čipova.

Spisak izvoznih proizvoda nije ažuriran od 2008. godine, prenosi CNBC, a kompanije koje žele da izvoze tehnologiju moraće za to da dobiju dozvolu Vlade u Pekingu. Jedna od stavki koje podležu ograničenjima su tehnologije sa „preporukom personalizovanih informativnih usluga zasnovanih na analizi podataka“.

TikTok koristi algoritam preporuka koji korisnicima izdvaja video zapise na bazi brojnih faktora iz sadržaja koje su gledali na njihovoj geografskoj lokaciji. Nakon što je Kina objavila ažuriranu izvoznu listu, agencija Sinhua prenela je izjave domaćih stručnjaka koji ocenjuju da će ByteDance verovatno morati da prođe proceduru licenciranja.  

Kompanija ByteDance potvrdila je da će se striktno pridržavati zakona i da proučava izmenjenu uredbu o izvozu, kao i da će u prekograničnim transakcijama slediti važeće zakone SAD i Kine.

TikTok dobio je 14. avgusta rok do 90 dana da proda svoje američko poslovanje nekoj od domaćih kompanija, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump) optužio TikTok da podatke svojih korisnika dostavlja kineskoj vladi, što je kineska kompanija demantovala.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...